20.11.2018 13:12 TEAviisari, tervedenedistämisaktiivisuus -viisari, kuvaa kunnan toimintaa kuntalaisten terveyden edistämisessä, jossa liikunta on yhdessä keskeisessä osassa. Seurat voivat tutustua mittarin avulla oman kuntansa tuloksiin ja vertailla niitä muihin kuntiin.
TEAviisari on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tarjoama työkalu kunnille, mutta myös seurat voivat hyödyntää sitä. Vertailutietojärjestelmän tulokset kuvaavat terveydenedistämisaktiivisuutta eli kunnan toimintaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Seurat ja kunnat tekevät monella saralla yhteistyötä. Kunnat esimerkiksi tukevat liikuntapaikkojen harjoitusvuorojen kustannuksissa, joka vaikuttaa yhtenä osa-alueena TEAviisarissa liikunnan lukemaan.
Terveyden edistäminen on kuntien perustehtävä. Seurojen rooli terveyttä edistävän liikunnan järjestämisessä kasvaa jatkuvasti, kun seurat tavoittavat yhä laajemman joukon kansalaisia.
Terveyden edistämisen vertailutietojärjestelmä tarjoaa myös seuroille mahdollisuuden katsoa oman kotikunnan terveyden edistämisen tilannetta keskiarvoon nähden ja vertailla sitä muihin kuntiin.
Katso kuntasi tiedot liikunnan osalta tästä.
Tutustu tästä siihen, millaista tietoja liikunnasta kerätään.
Seurojen on hyvä säännöllisin väliajoin seuloa kaikki vapaaehtoistyötä tekevät ja myös palkalliset toimijat ja hakea heille sopivaa Koripalloliiton ansiomerkkiä tai muuta huomioimista.
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) avasi torstaina 30.4. haun, jolla liikunta- ja urheiluseurat voivat hakea tukea koronapandemian aiheuttamien haittojen lieventämiseksi. Avustushakuaikaa on pidennetty ja se päättyy 19.5. klo 16.15.
Basket.fi:ssä käynnistyy kaksi uutta juttusarjaa. Voit nyt ilmiantaa tuntemasi Kuukauden korissydämen tai kertoa seurassasi keksitty oivallus Hyvä kiertämään -palstalla!
Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistä selvittävän tuoreen LIITU-tutkimuksen mukaan 62 % 9–15-vuotiaista nuorista on mukana urheiluseuratoiminnassa, mutta vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaisesti.
Koripalloliiton varastoinventaariossa ylimääräiseksi todettuja palloja jaetaan seuroille yhteisvastuulliseen käyttöön. Seurajakelulistan kautta jaettu viesti sai välittömästi suuren suosion.
Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.
KEKE-koutsi on urheiluseuroille suunnattu Kestävän Kehityksen valmentaja, joka opastaa fiksuihin ja ympäristöystävällisiin toimintamalleihin Olympiakomitean nettisivuilla. KEKE-koutsin yli 100 vinkkiä on helppo toteuttaa. Tutustu KEKE-koutsiin ja löydä seuranne arkeen sopivat vinkit.
Suomen Koripalloliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua sekä taata kaikille jäsenille oikeus reiluun ja tasavertaiseen urheiluun. Koripalloliitto on velvollinen noudattamaan voimassa olevaa antidopingsäännöstöä sekä urheiluyhteisöjen yhteisiä reilun pelin ihanteita ja tavoitteita. Näiden periaatteiden pohjalta luotu Koripalloliiton antidopingohjelma on nyt kaikkien luettavissa.
Suomen Valmentajat järjestää ulkomaalaistaustaisille suunnatun urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutuksen. Koulutus käynnistyy huhtikuussa 2019 ja hakuaikaa on helmikuun loppuun asti.
Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tuottaa palveluita ja tukee jäsenseurojensa toimintaa monin eri tavoin. Yksi näistä on seurapäivien järjestäminen ja monipuolisten koulutustilaisuuksien tarjoaminen.