14.3.2019 15:37 Liikunnan aluejärjestöt järjestävät erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia. Tulevat tapahtumat ja koulutukset löytyvät alueiden koulutus- ja tapahtumakalenterista.
Liikunnan aluejärjestöt tukevat suomalaisten hyvinvoinnin edistämistä liikunnan ja urheilun avulla sekä varmistavat liikuntakulttuurin pysymisen elinvoimaisena ja monipuolisena.
15 Liikunnan aluejärjestöä edistävät erityisesti paikallista toimintaa. Liikunnan aluejärjestöjen toimintaan kuuluu mm. edistää seurojen välistä yhteistyötä sekä järjestää erilaisia koulutuksia ja tapahtumia. Vuonna 2017 Liikunnan aluejärjestöt kouluttivat lähes 45 000 henkilöä.
Liikunnan aluejärjestöjen järjestämät tapahtumat ja koulutukset ovat kaikille avoimia. Koulutuksia järjestetään seurajohdolle, valmentajille ja ohjaajille, aikuisten liikuttajille, varhaiskasvattajille sekä opettajille.
Seurojen kannattaa tutustua aluejärjestöjensä tarjoamaan koulutustarjontaan. Koripalloliiton seurapalveluyksikkö tukee jäsenseurojensa osallistumista omien aluejärjestöjen tai muun seurakehittäjän koulutuksiin maksamalla 50% koulutuksen hinnasta takaisin seuralle koulutuksen jälkeen. Seurapalveluyksikön tuki ei koske valmennuskoulutuksia.
Tutustu aluejärjestöjen koulutus- ja tapahtumakalenteriin: https://www.liikunnanaluejarjestot.fi/alueiden-koulutus-ja-tapahtumaka/
Liikunnan aluejärjestöjen yhteystiedot: https://www.liikunnanaluejarjestot.fi/yhteystiedot/
Lisätietoja Koripalloliiton koulutustuesta: https://www.basket.fi/basket/info/koulutus/seurapalvelut/
Kysy lisää:
Susanna Strömberg Seura- ja kilpailutoiminnanjohtaja susanna@basket.fiWebinaarin aiheena ovat yleishyödyllisten yhdistysten taloutta koskevat säännöt ja rajoitukset.
Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2025 haku on käynnissä 1.11.-2.12.2024. Seuratukea haetaan OKM:n kautta.
Koripalloliitto järjesti kyselyn, jossa kerättiin suomalaisen koripalloperheen tunnuslukuja. Kaikkien vastanneiden kesken arvottiin 1 000 euron arvoinen seurastipendi, jonka voitto meni Kokkolaan.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vantaalla yhteistyössä Puhu Junioreiden kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Kysely on suunnattu Suomessa asuville harrastavien lasten ja nuorten (kotona asuvat alle 18v.) vanhemmille. Tarkoituksena on selvittää lasten ja nuorten kouluajan ulkopuolella tapahtuviin harrastuksiin kulkemisen määrää, kulkumuotoja ja toisteisuutta.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Joensuussa yhteistyössä Joensuun Katajan kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Seminaarissa tavoitteena on löytää ratkaisuja urheilun ongelmallisiin kohtiin mm. vapaaehtoisvalmentajien koulutuksen tason nostamiseen sekä vaikuttaa lajien väliseen yhteistyöhön estääksemme liian aikaisen erikoistumisen, eri lajien valmentajien yhteistyön lisääminen huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennusprosesseissa.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kaarinassa yhteistyössä Ura Basketin kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripalloliitto järjestää loppuvuoden aikana kaksi lasten valmentajakoulutusta Tampereella. Molemmat koulutukset tarjoavat mahdollisuuden kehittää ohjaustaitoja ja oppia lisää lasten koripalloharjoitusten rakenteesta.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella yhteistyössä YMCA kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.