Makkonen, Rantala ja Vuoristo jatkavat Hongassa

27.6.2024 13:17 Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on sorvannut jatkosopimukset Santeri Makkosen, Oskari Rantalan ja Atte Vuoriston kanssa.

Santeri Makkosella on edessään toinen kausi Tapiolan Hongassa. Kuva: Samira Lee

Bisonsista Honkaan viime kaudeksi siirtynyt Santeri Makkonen vakiinnutti menneen kauden aikana paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja auttoi joukkuetta uhrautuvalla ja aggressiivisella puolustuksella, sekä hyökkäyspäässä 9,7 pisteen, 2,7 levypallon ja 2,6 koriin johtaneen syötön ottelukeskiarvolla. Makkonen on pelannut divisioona A:ta yhteensä viiden kauden ajan Hongan lisäksi ToPo:n ja HNMKY:n ja Bisonsin riveissä, sekä Korisliigaa 10 ottelun verran Seagullsin paidassa.

- Menneellä kaudella meillä oli loistava jengi kasassa niin urheilullisesti kuin persoonina. Kilpailua ja vauhtia ei treeneistä puuttunut, mutta samalla osattiin pitää hauskaa ja nauttia pelaamisesta. Ensi kaudella henkilökohtaisena tavoitteena on lähteä etsimään taas uusia rajoja omalle pelaamiselle ja kehitykselle, auttaa pelikavereita kehittymään ja tietenkin joukkuetta menestymään, Makkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

- Santerin viime kausi oli harmillisesti täynnä pieniä loukkaantumisia, jolloin herran täyttä potentiaalia ei oikeastaan missään vaiheessa nähty. Siitäkin huolimatta hän pystyi kauden aikana osoittamaan arvonsa joukkueelle. Fiksuna pelaajana kyky tehdä oikeita päätöksiä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa on korkealla tasolla. Hienoa, että Santeri jatkaa meillä, ja tuo samalla paljon lisää heittovoimaa joukkueeseen, päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi.

Atte Vuoristo tilastoi Hongalle I divisioona A:ssa 7,9 pistettä ottelua kohden viime kaudella. Oskari Rantalan vastaava tilastolukema oli 3,5 pistettä ottelua kohden.

- Divarifinaaleissa yhdellä pelaajalle oli kehittynyt jo oma faniryhmä, eikä ihme. Aten iloinen ja naurava olemus tuo niin koppiin kuin harjoituksiin positiivisen fiiliksen. Hänestä on kehittynyt, fyysisyyden ja taistelun lisääntyessä, hyvä puolustaja. Tärkein ase on kuitenkin erinomainen heitto, joka räjäytti finaaleissa lopulta koko hallin juhlimaan. Tätä uskon tulevalla kaudella näkyvän myös liigassa, Heinonen kommentoi. 

- Oskari saapui viime kesänä harjoituksiin etsimään uusia haasteita ja onnistui heti ensimmäisessä harjoituksessa vakuuttamaan valmennuksen siitä, että hänessä on jotain erityistä pelaajana. Kauden läpi korkeatasoinen puolustus ja epäitsekäs hyökkäyspelaaminen ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että Oskarin koko potentiaalia ei vielä ole nähty. On todella helppo ottaa joukkueeseen mukaan pelaaja, joka päivittäin on valmis tekemään töitä oman kehittymisensä eteen ja kaikessa asettaa joukkueen edun oman etunsa edelle.

Asiat

 
15.8.2024 10:00 Korisliiga

Seagulls solmi kansainvälisen kumppanuussopimuksen ja tähtää Euroopan sarjoihin

Koripalloseura Helsinki Seagulls solmii uuden strategisen kumppanuuden liettualaisen Basketball Holding Companyn ostaessa osuuden yhtiön omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin osalta. 

14.8.2024 15:22 Korisliiga

Tampereen Pyrintö ja Larry Kuimi sopimukseen

Larry Kuimi, 25, täydentää Pyrinnön ulkomaalaisnelikon. Seura ja korinaluspelaaja Larry ovat solmineet korisliigakauden kestävän sopimuksen.

13.8.2024 10:02 Korisliiga

Tevin Olison Seagullsin riveihin

Helsinki Seagullsin tulevan kauden ensimmäinen uusi ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen takapelaaja Tevin Olison. 25-vuotias Olison on edustanut ammattilaisurallaan kahden viime kauden ajan englantilaisseura Bristol Flyersia.

13.8.2024 09:10 Korisliiga

Britti Amin Adamu Vilppaan neljäs vahvistus

Salon Vilppaan neljäs ulkomaalaisvahvistus, 194-senttinen Amin Adamu saapuu Saloon brittipassilla. 26-vuotias laitahyökkääjä kuuluu Ison-Britannian maajoukkueeseen ja on pelannut aiemmin Itävallassa ja Tsekissä.

12.8.2024 09:18 Korisliiga

BC Nokian joukkue täydentyy Clevon Brownilla

Italian Serie A2:sta Korisliigaan siirtyvä Brown teki vaikutuksen päävalmentaja Gibsoniin erityisesti persoonallaan.

9.8.2024 09:22 Korisliiga

Tyrone Lyons vahvistamaan Näätiä

201-senttinen laitahyökkääjä saapuu Nokialle Pohjois-Makedonian liigasta.

9.8.2024 09:02 Korisliiga

Kouvot sopimukseen James Bishop IV:n kanssa

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen James Bishop IV:n kanssa. Bishop pelasi yliopistouransa Louisiana Staten ja George Washingtonin yliopistoissa. Bishop aloittaa ammattilaisuransa Kouvoissa.

7.8.2024 17:12 Korisliiga

Yhdysvaltalaistakamies Victor Bailey Jr. ensi kaudella Kataja Basketin paidassa

Joensuulainen Kataja Basket vahvistaa miehistöään teksasilaislähtöisellä takamiehellä Victor Bailey Juniorilla.193-senttisen Baileyn edellinen kausi päättyi kesäkuun alussa juhliin, kun hän tuuletti saksalaisjoukkue Karlsruhen riveissä ProA-liigan mestaruutta ja 25-vuotias ”VJ” valittiin loppuottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

7.8.2024 11:02 Korisliiga

Uusiseelantilainen Kruz Perrott-Hunt Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen takamies Kruz Perrott-Huntin kanssa. Uusiseelantilainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Uudessakaupungissa.

Näytä lisää vastaavia