Håkansson tukahdutti Susijengin kiriyritykset Tukholman illassa

25.11.2021 23:39 Susijengi oli jälleen lähellä kääntää piinallisen illan voitoksi, kuten aiemminkin viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Jengi kiri Ruotsia vastaan pelatun MM-karsinta-avauksen päätösjaksolla 17 pisteen päästä kahden heiton tuntumaan, kunnes Ruotsin tähti Ludvig Håkansson otti kentän haltuunsa ja johdatti sinikeltapaidat arvokkaaseen 72–62 (31–19) -voittoon.

Elias Valtonen ja Susijengi syttyivät heittoon liian myöhään Globenissa. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Puolustuspäässä Susijengin pelikonsepti kesti tarkastelun varsin hyvin. Ruotsin kokoylivoima ei ollut sellainen mörkö kuin etukäteen pelättiin, vaan Susijengi pärjäsi vallan mainiosti levypallokamppailussa ja pystyi pitämään kotijoukkueen isot miehet pitkälti epätasapainossa ja kaukana korilta.

Sen sijaan hyökkäyspäästä Suomi ei saanut vetoapua lainkaan. Nykyisellään Avicii Arenana tunnetun vanhan kunnon Globenin korirenkaat sulkivat pelin avauspuoliskolla Susijengin kaikki kuusitoista (!) kolmen pisteen heittoyritystä ulkopuolelleen. Ja kun kaukoheitot osuivat kiville, ei Susijengi onnistunut rikkomaan edes 20 pisteen rajaa taukoon mennessä.

Kun korintekeminen pysyi vieraiden osalta vaikeana vielä pitkälle toiselle puoliskollekin, näytti Nicholas Spiresin tälläämän alley oop -donkin jälkeen siltä, että Ruotsi rallattelisi iloiseen voittoon. Kun Avicii Arenan jumbotronilla oli enää runsaat kuusi minuuttia peliaikaa, johti Ruotsi turvallisissa lukemissa 58–41.

Vaan kuten MM-karsinnoissa Bosnian Zenicassa joulukuussa 2018 tai EM-karsinnoissa Sveitsin Fribourgissa helmikuussa 2020 kohosi Susijengi toivottoman näköisestä tilanteesta sisulla ja itseluottamuksella. Petteri Koponen (5/0) karisteli kipsinsä perättäisillä hyppyheitoilla ja syötöllä Juho Nenoselle (2/2), jonka jälkeen pitkään ruotsalaispuolustuksen ruuvipenkissä tuskaillut Sasu Salin (12/8) pääsi irti.

Viittä pistettä (61–56) lähemmäs Susijengi ei kuitenkaan Tukholman illassa yltänyt. Päätösjaksolla 13 pistettä tyylitellyt Ludvig Håkansson (20/3/10 syöttöä) säkitti ensin kolmosen ja ajoi sitten koko kentän läpi layupiin varmistellen kymmenen pisteen ruotsalaisvoiton.

Dettmann: ”Emme päässeet oikein rytmiin”

Otteluun lähtiessä Susijengin valmennusjohdolla ja pelaajistolla oli vahva usko omaan joukkuekonseptiin, mutta myös valtava kunnioitus Ruotsin potentiaalia ja kykyjä kohtaan. Kapeahkoa pelaajarotaatiota pyörittänyt Ruotsi onnistuikin ottelussa hyödyntämään Susijengin kompastuskivet parhaansa mukaan.

- Tämä peli meni meidän osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän, päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli.

- Emme päässeet oikein rytmiin. Heittopelimme ei ollut erityisen hyvää ensimmäisellä puoliskolla emmekä olleet puolustuksessakaan terävimmillämme. Tämä tosin pitkälti johtui siitä, että Ruotsi pelasi erittäin hyvin.

Kaukoheittojen osuessa kiville kolmen neljänneksen ajan Susijengin hyökkäyspelaaminen puuroutui ja passivoitui, eikä joukkue kyennyt juoksemaan kenttää odottamallaan tavalla. Ruotsi onnistui puolestaan löytämään luontevia korilleajoväyliä Håkanssonin, Tobias Borgin (10/2), Viktor Gaddeforsin (14/10) ja Chris Czerapowiczin (12/7) ansiosta. Jos Susijengi joutui tekemään ylitöitä jokaisen korinsa eteen, Ruotsi sai aina tarvittaessa vapauttavan donkin tai takaoven aikaiseksi.

Susijengillä oli vaikea löytää hyökkäyspäästään tasaista onnistujaa. Sasu Salin pääsi irti lopussa, kun taas Mikael Jantunen (10/8) ja Edon Maxhuni (10/2) väläyttelivät ratkaisuvalmiuttaan hetkittäin.

- Kaikki kunnia Ruotsille. He tekivät tästä todella vaikean ottelun meille, Jantunen tuumasi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Kroatiaa koukkuun

Susijengin MM-karsintataival jatkuu sunnuntaina Espoo Metro Areenalla, kun vastaan saapuu perinteinen Jugoslavia-koriksen suurmaa Kroatia.

Sunnuntain mittelön panokset ovat jo valmiiksi katossa, sillä Kroatia taipui myöhään torstai-iltana kotiottelussaan hallitsevalle Euroopan mestarille Slovenialle pistein 74-76 (39-41).

Susijengi ja Kroatia kohtaavat sunnuntaina 28.11. klo 19.00 alkaen.

Ruotsi – Susijengi 72–62 (14–11, 31–19, 47–33), miesten maaottelu, MM-karsintaa, Tukholma (Ruotsi) 25.11.2021

Susijengi: Sasu Salin 12/8, Mikael Jantunen 10/8, Edon Maxhuni 10/2, Ilari Seppälä 5/1/3 syöttöä, Petteri Koponen 5/0, Topias Palmi 5/0, Jamar Wilson 4/1, Elias Valtonen 3/5, Shawn Huff 3/2, Carl Lindbom 3/1, Juho Nenonen 2/2, Daniel Dolenc 0/3.

Ruotsi: Ludvig Håkansson 20/3/10 syöttöä, Viktor Gaddefors 14/10, Chris Czerapowicz 12/7, Simon Birgander 10/7/2 blokkia, Tobias Borg 10/2.

Ottelutilastot: Ruotsi – Susijengi

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

Näytä lisää vastaavia