5.5.2020 17:16 Lajipäällikkö ja valmentaja Henrik Pulkkinen korostaa, että HNMKY palvelee sekä satunnaista harrastajaa että menestyksekästä uraa tavoittelevaa koripalloilijaa.
Henrik Pulkkisen polku Helsingin NMKY:ssä alkoi jo seitsemänvuotiaana vuonna 1988. Silloin hän asteli ensimmäisen kerran seuran omistaman Hotel Hospizin saliin ja liittyi juniorijoukkueeseen. Tähän mennessä tie on vienyt naisten ykkösdivisioonajoukkueen päävalmentajaksi ja seuran lajipäälliköksi.
– Välissä olen ehtinyt toimia pelaajana ja valmentajana monella eri tasolla, ollut töissä Arthurissa iltavahtimestarina, vetänyt kerhoja, toiminut Pakilan toimintakeskuksen isäntänä ja käynyt vielä Namikan seikkailuohjaajakoulutuksenkin, Pulkkinen muistelee ja luettelee.
Lähes koko elinkaaren mittainen sitoutuminen joukkueeseen on pitkälti lapsuus- ja nuoruusaikojen kokemusten ansiota.
– Syy omistautumiseen on varmaankin siinä, että ne juoniorivuodet olivat silloin niin merkittävä osa elämääni. Tarkoitan Namikan lisäksi koripalloa ylipäätään. Sen alkoi oikeastaan tajuta kunnolla vasta sitten aikuisiällä.
Omistautumisestaan huolimatta Pulkkinen joutuu tunnustamaan, että hänkin on käynyt kerran vieraissa.
– Vuonna 1998 eli viimeisenä A-poikien vuotenani pelasin yhden kauden eräässä toisessa hienossa koripalloseurassa. Siitä on tullut aika ajoin kuittailua, hän nauraa.
Rakkaaksi muodostuneessa HNMKY:ssä hän näkee aivan erityisenä vahvuutena inhimillisen lähestymistavan urheiluun. Sen sijaan, että juostaisiin sokeana voiton perässä hinnalla millä hyvänsä, joukkueessa kohdataan ihmiset yksilöinä.
– Meillä voi harrastaa monella eri tasolla riippuen omasta motivaatiosta. On olemassa myös harjoitteluvaihtoehtoja kokonaan ilman pelejä, ja tavoitteena on tarjota toimintaa kaiken ikäisille ja tasoisille urheilijoille.
Tämä ei silti tarkoita, etteikö seura olisi oikea valinta myös niille, jotka suhtautuvat pelaamiseen vakavammin ja haaveilevat kehittymisestä seuraavalle tasolle.
– Ihan yhtä lailla sellainen pelaaja, jonka tavoite on päästä ammattilaiseksi, saa Namikasta kaikki tarvittavat eväät, joiden avulla voi tavoitella sitä omaa huippuaan.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT järjestää yhteistyössä Tampereen urheilulääkäriaseman/Terve urheilija -ohjelman, UKK-instituutin ja Syöpäjärjestöjen kanssa miniwebinaarin Päihteet eivät kuulu urheiluun – miten ja miksi tukea nuoren urheilijan päihteettömyyttä?
Nelihenkinen ryhmä kaarinalaisia koripallotoimijoita suuntasi lokakuussa Kataloniaan etsimään uutta oppia ja innoitusta seuran kehittämiseen. Kumppaniseura Joventut Badalonassa seuralla on vahva omistajuus valmennuksesta ja pelaajista, ja seuran yhteishenki on luja.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 96 stipendiä. Vuonna 2018 perustettu rahasto on tukenut 16 hakukierroksen aikana yli 1100 perhettä.
Lahti Basketball Junioreiden kouluvierailut ovat oiva esimerkki siitä, kuinka suunnitelmallisella ja innostavalla toiminnalla voidaan lisätä lasten liikkumista ja kasvattaa samalla koripalloharrastajien määrää.
Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.
Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.
Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.
Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.