Mäkelänrinteen tytöille kaksi voittoa koululaisten MM-kisoissa

26.4.2011 Koululaisten koripallon MM-kisat ovat käynnissä Kiinan Zhanjiagangissa. Suomea edustavat Mäkelänrinteen tytöt avasivat turnauksensa kahdella voitolla lyötyään Hollannin ja Kiinan kakkosjoukkueen. Mäkelänrinteen pojat kärsivät puolestaan omissa avauspeleissään niukat tappiot Turkille ja Tshekille.

Kiinan Zhanjiagangissa pelattavat koululaisten MM-kisojen tyttöjen turnaus alkoi suomalaistahdeissa.

Suomalaistytöt saivat Hollanti-otteluun tahmean alun. Mäkelänrinne joutui taka-ajoasemaan hollantilaisten pudotellessa kolmosia sisään. ”Märsky” pysyi Hollannin vauhdissa lähinnä Inari Syrjäsen upealla uurastuksella. Syrjänen upotti Suomen 11 ensimmäistä pistettä. Toisen jakson alussa Mäkelänrinne tiivisti puolustustaan jättäen Hollannin jaksolla kolmeen pisteeseen. Tauolle mentiin suomalaisten 23-22-johdossa. Kolmannella jaksolla myös muu joukkue vapautui hienoisesta kipsistään ja mm. Noora Korhonen upotti tärkeitä pisteitä ja haki irtopalloja. Märskyllä oli jo mahdollisuus tiputtaa hollantilaiset kyydistä, mutta edelleen takkuillut heittopeli tarjosi koko ajan Hollannille mahdollisuuden roikkua mukana. Neljännen jakson puolessa välissä Suomi karkasi jo seitsemän pisteen johtoon, mutta viime minuuteilla Hollanti upotti vielä kaksi kolmosta nousten jälleen hengitysetäisyydelle. Viime sekuntien kovalla tsempillä Märsky säilytti johtonsa ja summerin soidessa taululla komeilivat 53-50-voittolukemat.

Toisessa ottelussaan Mäkelänrinne kohtasi Kiinan kakkosjoukkueen. Muutamalla todella pitkällä pelaajalla sekä urheilullisella takapelaajalla peliin lähtenyt Kiina aloitti pelin vahvasti. Vaikka Suomen aamun kipsi oli hieman rapissut voiton myötä pois, ei heittopeli tahtonut löytää uomiaan. Ahkera puolustuspään pelaaminen ja maltilla pelatut hyökkäykset alkoivat kuitenkin pikku hiljaa toimia. Märsky lähtikin tauolle 22-16-johdossa. Kapealla materiaalilla pelannut Kiina alkoi toisella jaksolla väsyä, kun taas Märskyn valmentaja Jussi Laakso peluutti ryhmäänsä laajalla rotaatiolla. Märskyläisistä löytyikin ratkaisijoita laajalla rintamalla Inari Syrjäsen, Noora Korhosen ja Nea Pitkäsen tehdessä yli kymmenen pistettä. Lisäksi Audrey Mulumba teki loistavalla asenteella töitä riistäen palloja vastustajan käsistä ja napaten tärkeitä levypalloja. Kolmas ja neljäs jakso pelattiinkin Märskyn komennossa. Loppunumeroiksi muodostui lopulta 49-35 Märskylle.

Pojille kaksi niukkaa tappiota

Mäkelänrinteen poikien joukkueen avausottelusta muodostui heti huima taistelu, kun Suomi pisti tiukasti kampoihin kisojen puolustavalle mestarille Turkille.

Pitkä ja urheilullinen Turkki aloitti ottelun vahvasti ja pakotti Märskyn alussa hienoiseen muutaman pisteen takaa-ajoasemaan. Juha Dahlströmin, Jussi Laakson ja Mikko Pehkosen valmentama Märsky-ryhmä pääsi kuitenkin pikku hiljaa peliin mukaan, kun hyökkäyskuviot, nopeat hyökkäykseen lähdöt ja heittopeli alkoivat toimia. Vielä ensimmäisen jakson jälkeen turkkilaiset johtivat 20-16, mutta toisella jaksolla Märsky nousi johtoon mm. Topias Suortin ja Teemu Sulosen komeilla koreilla. Taukonumerot olivat Märskylle kutkuttavasti 34-33.

Kolmannella jaksolla peli aaltoili molempien joukkueiden johtaessa vuorotahtiin muutamalla pisteellä. Turkkilaiset tiivistivät puolustustaan ja sulkivat tehokkaasti korinalustat. Pitkä turkkilaisjoukkue napsi koko pelin ajan levypalloja kentän molemmissa päissä halliten ilmatilaa suvereenisti. Pelin juoni oli, että Turkki sai hyökkäyksissään useita mahdollisuuksia korintekoon, kun taas Märskyn oli käytännössä laitettava pallo koriin ensimmäisestä yrityksestä. Tämä asetelma alkoi pelin vanhetessa näkyä tulostaululla. Muutama minuutti ennen peliajan umpeutumista Turkki olikin jo kuuden pisteen karkumatkalla. Mutta Märsky tuli vielä kerran. Oivilla taktisilla vedoilla valmentajat saivat pojat pelaamaan vapaita heittopaikkoja Juuso Kauppiselle ja Suloselle, jotka nakuttivat Märskyn vielä tasoihin 50 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Turkki onnistui kuitenkin viime sekuntien ratkaisuissaan, kun taas hienosti taistelleen Märsky-ryhmän viimeiset heitot kiersivät korirenkaasta ulos. Näin Turkille avausvoitto 58-54.

Poikien taival jatkui hienon Turkki-ottelun jälkeen Tshekkiä vastaan. Puolustuspään pelaaminen onnistui hyvin, mutta hyökkäyspäässä korin teko aiheutti läpi ottelun suuria ongelmia. Uhrautuvalla puolustamisella Tshekin alussa ottama johto pysyi muutamassa pisteessä aina kolmannen jakson loppuminuuteille saakka. Kolmannella jaksolla Märsky sai sihdin kohdalleen ja siirtyi hetkeksi johtoonkin. Tuolloin näyttikin jo siltä, että Suomen peli vapautuu, mutta muutaman onnistuneen hyökkäyksen jatkoksi seurasi aina tukku epäonnistumisia. Varsinainen musta jakso märskyläisille osui neljännen jakson alkuun, jolloin Tshekki karkasi 11 pisteen karkumatkalle. Märsky tuli takaisin, ja kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 50 sekuntia, olivat pojat tulleet kolmen pisteen päähän Juuso Kauppisen ja Aapeli Huovisen kolmosilla. Märsky pelasi viimeisen hyökkäyksen maltilla, mutta kolmen pisteen heitto kiersi korirenkaasta ulos. Viime sekunneilla Tshekki pääsi vielä lisäämään voittoeronsa vapaaheittoviivalta viiteen pisteeseen (53-48).

Suomi - Hollanti 53 - 50 (13-19, 10-3, 15-14, 15-14), tytöt

Inari Syrjänen 17/6, Sini Veisto 0/1, Jana Jakimtchouk 0/0, Emilia Nojonen 0/0, Vilma Purhonen 4/5, Audrey Mulumba 4/5, Noora Korhonen 15/9, Nea Pitkänen 2/3, Noora Järvikangas 9/5, Ella Rantanen 2/2, Sofia Huuhtanen 0/0.

Suomi - Kiina II 49 - 35 (8-10, 14-6, 21-10, 6-9), tytöt

Suomi - Turkki 54 - 58 (16-20, 18-13, 10-13, 10-12), pojat

Joel Lahtinen 4/6, Juuso Kauppinen 11/6, Aapeli Huovinen 4/0, Joni Herrala 2/2, Jussi Laurila 0/1, Teemu Sulonen 15/2, Lassi Kainulainen 0/0, Mikael Kauhanen 2/4, Topias Suortti 9/2, Mika Nuolivirta 7/2.

Suomi - Tshekki 48 - 53 (12-16, 5-9, 18-11, 13-17), pojat

Asiat

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit