Mikko Jalonen vahvistaa Korihaita tämän viikon

26.10.2020 15:10 Uudenkaupungin Korihait saa helpotusta kokoonpanoonsa, kun seuralegenda Mikko Jalonen auttaa joukkueen takamiesrotaatiota.

Jalonen lopetti kilpailullisen pelaamisen kaudella 2016-17, jonka jälkeen Forssan Koripoikien kasvatti on toiminut Korihaissa juniorivalmentajana sekä pelannut läntisen alueen II-divisioonassa Korihaiden kakkosjoukkueessa. Kuva: Korihait

Jalonen tulee tuuraamaan joukkueen takakenttää Trevor Blondinin jatkaessa alaraajavamman kuntoutusta. Jalonen auttaa joukkuetta alkavan viikon kotiotteluissa eli 28.10. Tampereen Pyrintöä ja 31.10. Salon Vilpasta vastaan.

Jalonen on pelannut Korihaiden paidassa kaikkiaan 400 ottelua, joissa takamies on merkannut tilastoihin 4 554 pistettä, 1 037 levypalloa ja 1 184 syöttöä. Ottelumäärä on Korihaiden seurahistorian kolmanneksi korkein Gerald Lee Sr.:n ja Harri Lehtosen jälkeen ja syöttömäärä seurahistorian korkein. Korisliigassa Jalonen on pelannut Korihaiden paidassa 310 ottelua, joissa tilastot ovat 3 136 pistettä, 741 levypalloa ja 765 syöttöä.

- Edellisviikolla Jarno (päävalmentaja Nikula) soitti ja tiedusteli kiinnostusta lähteä tuuraamaan Blondinia. Sovittiin, että tulen perjantaina treeneihin. Sain junnuvalmennushommat ja muut asiat sovittua niin ainakin ensi viikon pystyn joukkueen mukana olemaan ja tilannetta katsotaan sen jälkeen uudestaan, kertailee Jalonen taustoja.

- Tempo oli vähän eri, mihin olen viime aikoina tottunut. Alkuun vähän otti koville, mutta aika nopeasti pääsin rytmiin mukaan.

- Olen viime vuosina ajatellut, että jossain vaiheessa saattaa tulla comeback juuri loukkaantumisten takia. En ole itse havitellut mitenkään, että tarvitsisi päästä pelaamaan, mutta tuurausmielessä olen tätä mahdollista tilannetta miettinyt viime vuosien aikana, kertoo Jalonen.

Päävalmentaja Jarno Nikula on helpottunut, että Jalonen suostui auttamaan Korihaita paikkaamaan Blondinin jättämän aukon.

- Blondinin alaraajavamman johdosta soitin Mikolle ja kuulostelin, että miltä hänestä tuntuisi lähteä auttamaan. Perjantaina sitten Mikko oli jo treeneissä ja kunnossahan mies oli. Lopulta sitten sovittiin näistä kahdesta kotipelistä. Loistava juttu kaikin puolin, sanoo Nikula.

Henkilöt

Asiat

 
6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

Näytä lisää vastaavia