EBT voittoon hurjan hyökkäyspelin avulla – Honka kiri voittoon

12.10.2024 21:33 Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot niissä kirjattiin espoolaisjoukkueille.

Nicole Ogun onnistui hienosti FoA:aa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT tyrmäsi FoA:n

EBT nappasi kauden avausvoittonsa FoA:n kustannuksella. Ottelu päättyi Espoossa kotijoukkueen voittoon hurjan hyökkäysesityksen päätteeksi 124-68.

FoA pystyi vastaamaan EBT hyökkäyspeliin vielä avausjaksolla. EBT kuitenkin kiristi ruuvia toiselle jaksolle ja pääsi puoliajalle 26 pisteen johdossa.

Espoolaiset ratkaisivat ottelun viimeistään kolmannella jaksolla. FoA jäi täysin jalkoihin. Jakso merkittiin emännille 25-7 eikä voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvyyttä.

- Olemme tyytyväisiä voittoon ja suoritukseen kaikella tapaa. Kovasti yritetään ja yhdessä pelataan, välillä yli-innokkaastikin. Vastustajan ensisijaisen pallonkäsittelijän virhevaikeudet helpotti meidän pelaamista, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi ottelun jälkeen.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla, kun seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Nicole Ogun teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Sanni Tuomisto säesti 21 pisteellä ja kahdeksalla koriin johtaneella syötöllä. Vania Sengo teki vieraille 15 pistettä.

Ottelutilasto

Honka jatkaa tappioitta

Tapiolan Honka nappasi kauden toisen voittonsa, kun joukkue nousi lopulta voittoon ViVe:n vieraana. Voitto kirjattiin espoolaisille 89-76.

ViVe esitti etenkin ensimmäisellä jaksolla vahvaa hyökkäyspeliä. Joukkue vei sen nimiinsä 27-18 ja etenkin Audrey Warren aiheutti Hongalle päänvaivaa. Myös vierasjoukkueen otteisiin tuli parannusta ottelun edetessä, mutta silti Vimpeli johti puoliajalla kahdeksalla pisteellä.

Honka paransi toisella puoliajalla otteitaan huimasti. Vieraat nousivat jo kolmannella jaksolla ViVe:n kantaan ja nousivat viimeisen kympin aikana voittoon. Se kirjattiin Hongalle 31-16 ja sen turvin espoolaiset ottivat kauden toisen voittonsa.

- Toisella puoliajalla pystyttiin nostamaan intensiteettiä ja alettiin pelaamaan kovempaa puolustuksessa, jonka kautta päästiin juoksemaan kentää, saatiin kurottua etumatka kiinni ja päästiin ohi, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm summasi.

Cierra Walker kohosi ottelun pistekuningattareksi. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Emma Lampén säesti 18 pisteellä. Warren sai lopulta kasaan 23 pistettä.

9.10.2024 21:40 Eurocup

Peli-Karhut taipui niukasti EuroCup-avauksessaan kotikentällä

Ensimmäistä kertaa EuroCupissa esiintynyt kotkalaisjoukkue taisteli päätösneljännekselle asti voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan romanialaiselle CSM Constantalle 85–95 (38–47).

9.10.2024 21:15 Naisten Korisliiga

Kujala ja Stewart pohjustivat Pyrinnön voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu, jossa Pyrintö kaatoi Kouvottaret Tampereella. Voitto kirjattiin emännille 102-91.

9.10.2024 09:45 Eurocup

Peli-Karhut aloittaa historiallisen EuroCup-urakkansa – ”Olemme valmiina fyysiseen haasteeseen”

Peli-Karhujen urakka Euroopan toiseksi korkeimmassa kansainvälisessä naisten koripallosarjassa käynnistyy keskiviikkona 9.10. klo 18:30. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu romanialainen CSM Constanta.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

6.10.2024 21:48 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Pyrintö voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Voittotilinsä tämän kauden osalta avasivat Kouvottaret ja Pyrintö.

5.10.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka voitokkaina derbyissä – PeKa vakuuttavaan voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Voittoja otteluissa kerryttivät ToPo, Honka sekä Peli-Karhut.

3.10.2024 21:33 Eurocup

Peli-Karhujen EuroCupin kotiottelut katsottavissa Yle Areenassa

Peli-Karhujen urakka Euroopan toiseksi korkeimmassa kansainvälisessä koripallosarjassa käynnistyy ensi keskiviikkona 9.10. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu romanialainen CSM Constanta. PeKan kaikki kotiottelut EuroCupissa ovat nähtävissä suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

2.10.2024 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin Peli-Karhujen voitolla

Naisten Korisliigakausi 24-25 saatiin käyntiin Peli-Karhujen ja Pyrinnön välisellä kohtaamisella. Ottelu päättyi Kotkassa emäntien voittoon 75-60.

1.10.2024 19:16 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 3/3: EBT, HBA, Honka ja Pyrintö haluavat kärkipäähän

Naisten Korisliiga alkaa keskiviikkona 2.10., kun Peli-Karhut ja Pyrintö kohtaavat Kotkassa. Tällä kaudella mukana on kymmenen joukkuetta, ja joukkueet jakautuvat kauden aikana ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

1.10.2024 15:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko 2/3: Peli-Karhut, Kouvottaret ja Torpan Pojat hamuavat mestaruutta