BC Nokia Pyrintöä etevämpi paikalliskamppailussa

8.11.2015 20:34 Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa, BC Nokia isännöi Tampereen Pyrintöä ”paikallisottelussa”. 1182 ihmistä sai todistaa jännitysnäytelmää joka ratkesi kotijoukkue BC Nokian eduksi vasta päätösjakson viimeisten minuuttien aikana, lukemin 87-83 (45-43).

BC Nokian Daniel Bailey oli tärkeässä roolissa, kun joukkue voitti paikalliskamppailussa vierailija Pyrinnön. Kuva: Francois Perthuis

Nokian Palloiluhallin lehterit pullistelivat sunnuntai-illan näytelmässä, jossa BC Nokia isännöi paikallisvastustaja Tampereen Pyrintöä. Neljän ottelun tappioputkessa otteluun lähtenyt kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, ja johti kamppailua avausjakson puolivälin kohdalla. Vierailija Pyrintö löysi kuitenkin lääkkeet nokialaisten puolustuksen rikkomiseen ja otti johtoaseman itselleen avausjakson lopuksi niukalla kahden pisteen erolla.

Ottelun toinen jakso kulki hyvin tasaisissa merkeissä, joukkueiden etsiessä toisistaan heikkouksia joihin iskeä. Tasaisen jakson päätösminuutilla Damon Williams (13 pistettä/10 levypalloa/7 syöttöä) toi ensin neljällä vapaaheitolla Pyrinnön tasoihin, mutta kymmenminuuttisen viimeisten sekuntien kulkiessa kohti vääjäämätöntä loppuaan, onnistui BC Nokian takamies Isaiah Wilkerson (18/8) nostamaan oman ohiheittonsa vielä korirenkaan läpi kotiyleisön suureksi riemuksi. Isolle tauolle siirryttiin täten Palloiluhallin suosikkien 45-43 –johtoasemassa.

Tauolta joukkueet palasivat sorvin ääreen hyvin tutun oloisissa merkeissä. Tulostaululle vuorotellen pisteitä heittäneet joukkueet kulkivat lähes käsi kädessä, korin koria vastaan vaihtaen, kotijoukkueen nykäistessä itselleen kaksi hetkellistä, viiden sekä kuuden pisteen suuruista johtoa. Jakson loppua kohden vierailija Pyrintö sai kuitenkin pelistä aavistuksen paremman otteen ja irtaantui päätösjakson alkupuolella Mikael Sandbergin (6) lay-upin jälkeen kuuden pisteen karkumatkalle.

Sandbergin koria seuranneelta aikalisältä BC Nokia tuli kuitenkin vierailijoita terävämmin takaisin parketille voittaen seuraavat pari minuuttia lukemin 7-0. Joukkueet jatkoivat tasaisissa tunnelmissa kalkkiviivojen näköetäisyydelle asti, jolloin kotijoukkue otti kuskin paikan haltuunsa.

Joukkueiden ristiessä miekkojaan 79-79 –tasatilanteessa alle kaksi minuuttia ennen ottelun päätössummeria, onnistui nokialaisten laituri Daniel Bailey (10/8) ensin molemmissa vapaaheitoissaan, vieden joukkueensa kahden pisteen johtoon. Seuraavassa Pyrinnön hyökkäyksessä Williams kolisutti hyppyheitollaan korirautoja, Bailey otti puolustuslevypallon ja Wilkerson päätti levypallosta seuranneen hyökkäyksen sametinpehmeällä heitollaan sukan pohjalle.

Pyrintö sai vielä Petri Heinosen (18/4) vapaaheittojen sekä lay-upin avulla eron kavennettua kahteen pisteeseen kahdesti, mutta Wilkersonin sekä Henri Hirvikosken (13/3 syöttöä) vapaaheitot venyttivät erot molempien Heinosten onnistumisten jälkeen takaisin neljään pisteeseen. Pyrinnön kiri jäi lopulta lyhyeksi, ja kun Alex Vaenerbergin (8/3/4 syöttöä) ottelun päätössekunneilla ilmaan lähettämä kolmonen ei löytänyt tietään korirenkaan läpi, kirjattiin kiihkeän kamppailun päätöslukemat BC Nokialle 87-83 (45-43).

- Hyvän alun jälkeen päästimme Pyrinnön peliin mukaan. Viimeisellä jaksolla jouduimme pulaan korin alla, kun Eldrar Skamo (5/7 syöttöä, 17:35 peliaikaa) loukkaantui ja David Kravish (16/8 levypalloa) joutui virhevaikeuksiin, kertasi ottelun tapahtumia BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin.

- Onneksi muut pelaajat, kuten Joni Harjula (9/4) nousivat esiin ratkaisuhetkillä. Lopulta kumpi tahansa olisi voinut voittaa tämän kauan odotetun pelin.

BC Nokian riveistä Wilkersonia ja Baileyta tukivat onnistuneesti tahoillaan niin Kravish, Hirvikoski kuin myös reilut 22 minuuttia urakoinut Harjula ja 18 minuuttia tehokkaasti hyväkseen käyttänyt Niko Mattila (7/1 syöttö, 2/3 2p, 1/1 3p).

Pyrinnön kokoonpanosta Heinosen ja Williamsin lisäksi joukkueen parhaimmistoon lukeutui 14 pistettä 50% tarkkuudella heittänyt Antero Lehto (2/4 2p, 3/6 3p, 1/2 1p).

Ottelutilastot: BC Nokia - Pyrintö

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit