Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

30.4.2022 08:38 Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

Mikael Jantusella, Edon Maxhunilla ja Okko Järvellä on edessä loppukauden ratkaisut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Elite Gold -jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Mikael Jantusen Oostende päätti jatkosarjan tyylillä voitettuaan Donar Groningenin 87-70 (39-36). Sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi ehdolla oleva Jantunen osoitti miksi, kun hän tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch otti tärkeän 83-80 (83-80)-voiton Mons-Hainautista Maxhunin saadessa tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitoilla Heroes piti paikkansa Elite Goldin toiseksi parhaana hollantilaisseurana.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä yhtä monessa minuutissa ja sai tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä Limburg Unitedin voittaessa Yoast Unitedin selvästi 111-84 (65-46). Limburg United sijoittui Elite Silverissä toiseksi.
Ottelutilastot

Okko Järvi heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 82-53 (48-30). Phoenix oli Elite Silverin kuudes.
Ottelutilastot

Hollannin ja Belgian liigan pudotuspelijärjestelmä on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä siinä rinnakkain ratkaistaan myös maiden mestaruudet. Elite Goldin maitten parhaat joukkueet jatkavat taistelua maidensa mestaruudesta, kun taas Elite Silverin joukkueet aloittavat yhteisliigan pudotuspelien alkukierrokset. Kansallisten pudotuspelien joukkueet liittyvät sitten mukaan yhteisliigan pudotuspeleihin.

Oostenden oltua paras belgialaisjoukkue, sai se paikan suoraan Belgian liigan pudotuspelien välierissä. Heroes oli sen sijaan toiseksi paras hollantilaisjoukkue, joten sekin selvitti tiensä suoraan Hollannin välieriin. He pääsevät mukaan myös automaattisesti vähintään yhteisliigan kolmannelle pudotuspelikierrokselle. Limburg United ja Phoenix sen sijaan aloittavat yhteisliigan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Limburg United aloittaa yhteisliigan pudotuspelit Den Helder Sunsia vastaan ja Phoenix saa vastaansa Liegen. Mikäli suomalaisten joukkueet etenisivät toiselle kierrokselle, asettuisi vastaan Belgian puolivälierissä hävinneet joukkueet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen aloitti VEF Riian kanssa kauden kolmannen pokaalin metsästämisen, kun Latvian liigassa käynnistyivät välierät. Riika kaatoi välierän avauksessa selvästi Latvijas Universitaten 100-62 (55-31) Madsenin ollessa tehokkaana 10 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Riika otti kiinnityksen finaalipaikkaan voittaen myös toisen ottelun selkein 114-64 (57-34) numeroin. Madsen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastorivillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti tuntumaa tulevaan Mestarien liigan Final Fourin näyttämöön kohdatessaan vieraskentällä Bilbaon. Teneriffa hävisi kuitenkin 79-87 (43-44). Salin heitti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic pelasi tehokkaasti 10 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa puolestaan taipui Real Betisille 96-102 (43-51). Valtonen kantoi kortensa kekoon 10 pisteen, neljän levypallon, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa ja Manresa ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla 5-6.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Pitesti päätti runkosarjan selvään 95-72 (48-39)-voittoon Rapid Bukarestista. Seppälä pudotti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Pitesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Craiovan.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Itävallan liigassa Aapeli Alasen St. Pölten tasoitti ottelusarjan Grazia vastaan 87-75 (38-34)-voitolla. Alanen heilutti sukkaa 11 pisteen edestä ja tilastot karttuivat myös kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Otteluvoitot ovat nyt 1-1.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa ottelussa Flyers Welsille 67-82 (41-50). Otteluvoitot ovat tasan 1-1.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalo pääsi juhlistamaan valintaansa vuoden valmentajaksi Bonnin ottaessa 11. peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Ulmin 85-74 (48-37). Voitolla Iisalon veljesten luotsaama joukkue varmisti runkosarjassa vähintään toisen sijan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg pyyhki cup-finaalin pettymystä voittamalla Orleansin 104-71 (46-38). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia