Naisten Korisliigan puolivälierät käyntiin kotivoitoilla

21.3.2017 Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyivät kahden kotivoiton voimin, kun Peli-Karhut kaatoi Forssan Alun kotonaan 89-54 (38-30) ja Espoo United puolestaan Kouvottaret lukemin 80-65 (29-34).

Akilah Sims johdatti Peli-Karhut voittoon FoA:sta.

Shenita Landry puolestaan Unitedin Kouvottarista. Kuvat: Mikko Mäkelä, Francois Perthuis.

Kotijoukkue nykäisi 13-4 -johtoon nopeasti Akilah Simsin (28/15) koreilla ja kävi avausneljänneksen aikana suurimmillaan 13 pisteen johdossa, mutta Alku kuroi eron nopeasti ja ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi tilanteessa 24-19.

Toinen jakso eteni tasaisissa merkeissä, kunnes ero kasvoi jälleen Peli-Karhujen hyväksi yli kymmenen pisteen. Kiana Johnsonin (10/7) kolmosella Kotkassa mentiin puoliajalle lukemissa 38-30.

Jälkimmäinen puoliaika oli PeKan todellista näytöstä. Puolustuksellaan vieraiden hyökkäämisen kolmannella jaksolla (23-8) jäädyttänyt kotijoukkue alkoi osumaan myös kaaren takaa kiitettävällä prosentilla ja taputteli pelin pakettiin päätösneljännekselle lähdettäessä 61-38 -tilanteessa.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Simsin lisäksi 13 pistettä naiseen heittäneet Daisha Simmons sekä Amanda Lassiter. FoA:lta Johnsonille tukea hyökkäyspäässä antoivat Robin Murphy (14/4) ja Tyonna Snow (11/8).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Unitedin vahva toinen puoliaika voiton avain

Espoossa nähtiin tasaväkinen avausneljännes, jonka kuskin paikan ensimmäisenä otti vierasjoukkue. Shenita Landry (28/16) ja Ellen Nurmi (11/3) nostivat Unitedin kuitenkin rinnalle ja jakso päättyi tasalukemiin 17-17.

Toinen neljännes eteni kori korista aina ensimmäiset yhdeksän minuuttia, kunnes vieraiden Kaisa Lind (6/1) pommitti kaksi kolmen pisteen heittoa sisään ja johdatti Kouvottaret viiden pisteen puoliaikajohtoon.

Kouvottarien johto säilyi aina kolmannen neljänneksen viimeisille minuuteille, ennen kuin Nurmen onnistunut lay-up ja Dionne Poundsin (11/7/7) kolmonen veivät emännät kuuden pisteen johtoon.

Neljän pisteen johtoasemassa päätösneljännekselle lähtenyt United klaarasi avausvoiton vahvalla päätösneljänneksen tekemisellä, jota tahdittivat Pounds sekä Faith Randolph (14/4). Kotijoukkue onnistui puolustamaan vieraat pisteittä lähes kolme ja puoli minuuttia ottelun loppuhetkillä.

Kouvottarien suurimmat onnistujat olivat Nyshia Hammonds (15/7/8) sekä tupla-tuplan kerännyt Whitney Frazier (20/17).

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.