Namika Lahdelle täpärä voitto Forssasta

28.11.2009 Namika Lahti haki Korisliigan ainoassa lauantain pelissä täpärän voiton Forssasta, kun se kukisti FoKoPon pistein 82-79 (43-42). Sarjataulukossa tasapisteissä olleiden joukkueiden kohtaaminen eteni tasaisesti, kun johto vaihtui kolmen ensimmäisen jakson aikana 14 kertaa.

Paluun Suomeen tehnyt Ray Nixon heitti Lahdelle ratkaisevan kolmosen FoKoPo:a vastaan. Kuva: Francois Perthuis.

Viimeisellä jaksolla se vaihtui enää kerran. Namika Lahti hallitsi jaksoa, mutta FoKoPo nousi viimeisellä minuutilla pisteen johtoon. Tuon jälkeen Ray Nixon kiskaisi lahtelaisille voittokorin kolmen pisteen kaaren takaa.

FoKoPo vei levypallot selvästi 49-31 ja kahmi peräti 18 hyökkäyspään levypalloa. FoKoPon kohtaloksi koituivat 23 pallonmenetystä, joista osa tuli täpärillä loppuhetkillä.

– FoKoPo pelasi erittäin aktiivisesti ja tulee olemaan kotonaan kova vastustaja vielä monelle joukkueelle. Meillä on parantamista etenkin levypalloissa ja se on seuraavankin videopalaverimme aihe, huomautti lahtelaisvalmentaja Sami Toiviainen.

Ricky Hickman oli voittajien tehokkain 22 pisteellä. Nixon pussitti 21 pistettä.

FoKoPosta Rodrick Stewart teki 27 pistettä ja Kwamena Brace 17.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

20.5.2024 10:44 Susiladies

Marraskuussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies lähtee kesään 20 pelaajan ringillä

Marraskuun 2024 ja helmikuun 2025 EM-karsintaikkunoihin valmistautuvan Susiladiesin kesän 2024 maajoukkuerinkiin on valittu 20 pelaajaa. Susiladiesin viiden viikon mittainen ohjelma käynnistyy avausleirillä 3. kesäkuuta.

20.5.2024 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käyntiin Ranskassa ja Espanjassa

Ranskassa ja Espanjassa saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikon aikana. Edon Maxhunin ja Daniel Dolencin kaudet puolestaan tulivat päätökseen.

18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket