Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

6.6.2019 20:27 Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

Korintekijäkuninkuutta hätyytellyt Topias Palmi valittiin ensi kertaa Korisliigan vuoden pelaajana.

24-vuotias Palmi on Korisliigan valmentajien ja joukkueiden kapteenien valinta kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyi viime kaudeksi Kataja Basketiin, jossa hän onnistui henkilökohtaisesti heti ensimmäisellä kaudellaan. 

194-senttinen Palmi viimeisteli kauden aikana 17,3 pistettä, 5,6 levypalloa ja 2 syöttöä. Kolmen pisteen kaaren takaa Palmi osui kovalla 40,5% tarkkuudella.

- Minulla on ollut hyvät joukkuekaverit ympärillä ja siitä haluan heitä kiittää, kommentoi Palmi vaatimattomasti. 

- Tavoitteena on jatkaa kehittymistä joka kausi. Ja totta kai haluaisin joskus päästä kokeilemaan siipiä Suomen rajojen ulkopuolella. Kesällä on luvassa maajoukkueleiritystä, joka on aina mieluista. Siellä pääsee painimaan Suomen ykkösäijien kanssa. 

Pyrinnössä Suomen mestaruuden kaudella 2013-14 voittanut Palmi valittiin kaudella 2016-17 Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Cameron Jones saapui Karhu Basketiin kesken kauden, tammikuun puolessa välissä. 30-vuotias takamies pääsi heti sinuiksi Korisliigaan ja ei jäänyt kertakaan kauden aikana alle 13 pisteen. Finaalisarjassa Kouvoja vastaan Jones tykitti viidessä finaalissa ottelua kohden 21,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,8 syöttöä.

Myös vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinto matkasi Kauhajoelle, kun monipuolinen Rene Rougeau pokkasi pystin. Sarjan tehokkuustilastot voittanut 33-vuotias laituri kirjautti kauden keskiarvoikseen 15,8 pistettä, 8 levypalloa ja 3,5 syöttöä ottelua kohden. Rougeaun monipuolisuus ei näkynyt pelkästään tilastoissa, sillä hän oli äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen myös puolustuspäässä.

Tuoreet Suomen mestarit Rene Rougeau (Kauhajoki) ja Linda-Lotta Lehtoranta (PeKa) poseerasivat yhdessä käytyään noutamassa palkintonsa. Kuvat: Ville Vuorinen. 

- Kausi meni nopeasti. Hauskaa oli edelliskauden mestaruuden tuomista paineista huolimatta. Kiitos joukkuekavereille, valmentajille ja Kauhajoelle, kiitteli Rougeau. 

Lehtonen vuoden valmentaja, Karhu Basketin Ojala koripallojohtaja

Sensaatio kevään pelanneen Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen valittiin vuoden valmentajaksi. Lehtosen johdolla joukkue nousi runkosarjan kuudennelta sijalta finaaleihin asti, kun se jyräsi sarjakolmosen Tampereen Pyrinnön puolivälierässä ja runkosarjavoittaja Salon Vilppaan välierissä. Lopulta Karhu Basket oli finaalisarjassa kouvolalaisia vahvempi.

- Kuudennelta sijalta finaaleihin, eniten tappioita uran kaikista kausista ja tässä sitä ollaan vuoden valmentajana. Koripallo on ihmeellistä, naureskeli Lehtonen. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Finaalin voittaneen Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala valittiin vuoden koripallojohtajaksi. 

Alanen kehittynein, Niemi tulokas – myös Seagulls putsasi palkintopöytää

BC Nokian paidassa huiman kauden pelannut Aapeli Alanen palkittiin vuoden kehittyneimpänä pelaajana. Alanen teki keskiarvoikseen 14,3 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden. Edellisellä kaudella pisteitä kertyi 7,3 keskiarvolla, joten lahtelaislähtöinen Alanen oli selkeä valinta vuoden kehittyneimmäksi.

- Kun tällaisen pystin saa, niin tietää jotain tehneensä oikein. Kausi oli onnistunut. Ennen ensi kauden uusia haasteita Katajassa, tavoitteena on päästä Universiadijoukkueeseen, kertoi haastajamaajoukkueen leirityksessä mukana oleva Alanen. 

Vuoden tulokkaana palkittiin Ura Basketin Trey Niemi, joka teki ensimmäisellä Korisliiga-kaudellaan 6,1 pistettä ottelua kohden.

Helsinki Seagulls korjasi kaksi palkintoa, kun Tuukka Kotti palkittiin vuoden puolustuspelaajana ja Timo Heinonen palkittiin parhaana kuudentena pelaajana. Kyseinen palkinto on Kotille neljäs viimeisen viiden kauden aikana. Viime kaudella Kotti valittiin urallaan toisen kerran vuoden pelaajaksi.

- Hirveällä nuoruudeninnolla penkiltä nälkäisenä peliin – senhän on pakko olla toimiva yhtälö, nauratti kaikkien aikojen ottelutilaston ykkösnimenä keikkuva Heinonen palkintogaalan yleisöä.

Korisliiga-legenda Timo Heinonen kävi pokkaamassa parhaan kuudennen pelaajan palkinnon, jonka lisäksi joukkuekaveri Tuukka Kotti Seagullsista tuli valituksi Vuoden puolustuspelaajaksi. 
Korisliigan palkitut Nimi Joukkue
Vuoden pelaaja Topias Palmi Kataja
Finaalien MVP Cameron Jones Kauhajoki
Vuoden ulkomaalaisvahvistus Rene Rougeau Kauhajoki
Vuoden puolustuspelaaja Tuukka Kotti Seagulls
Paras kuudes pelaaja Timo Heinonen Seagulls
Vuoden kehittynein Aapeli Alanen BC Nokia
Vuoden tulokas Trey Niemi Ura 
Vuoden valmentaja Jyri Lehtonen Kouvot 
Vuoden erotuomari Johannes Sarekoski
Vapaaheittopalkinto Osku Heinonen Pyrintö 
Fair Play -palkinto KTP-Basket  
Paras toimitsijapöytä KTP-Basket  
     
Naisten Korisliigan palkitut Nimi Joukkue
Vuoden pelaaja Sara Bejedi HBA
Finaalien MVP Brooke McCarty-Williams PeKa
Vuoden ulkomaalaisvahvistus Brittany Starling PeKa
Vuoden puolustuspelaaja Linda-Lotta Lehtoranta PeKa
Paras kuudes pelaaja Lotta Eräkangas EBT
Vuoden kehittynein Awak Kuier HBA
Vuoden tulokas Ella Salminen FoA
Vuoden valmentaja Mika Haakana Catz
Vuoden erotuomari Ariadna Chueca Moreno
Vapaaheittopalkinto Henna Salomaa HyPo
Fair Play -palkinto Peli-Karhut  
     
Muut palkitut Nimi Joukkue
Miesten 1 divisioona A, vuoden pelaaja Mikael Aalto Kristika Turku 
Miesten 1 divisioona B, vuoden pelaaja Jouko Järvinen Honka
Naisten 1 divisioona, vuoden pelaaja Aada Pekkalainen TuRi
19-v. poikien SM-sarjan vuoden pelaaja Alvar Michelsen ROCKS
19-v. tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja Kati Ollilainen HNMKY
17-v. poikien SM-sarjan vuoden pelaaja Lauri Hänninen Ura
17-v. tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja Elina Mäntynen Ringside
16-v. poikien SM-sarjan vuoden pelaaja Miro Little Pyrintö
16-v. tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja Essia Hurme Helmi
Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjä Wille Nordell HoNsU
Vuoden pyörätuolikoripallopelaaja Anwar Fadhal TaNMKY
Unified-koripallo, Vuoden urheilija Aarre Härkönen HNMKY
Unified-koripallo, Vuoden partneri Auli Nyman KTP
Vuoden mieskoripalloseniori Kai Berglöf Tarmo
Vuoden naiskoripalloseniori Anna-Kaisa Alanne Honka
Vuoden koripallojohtaja Vesa Ojala Kauhajoki
Vuoden koripallokasvattaja Hannu Mäenpää
Vuoden koripalloteko Puhu Juniorit - Unified
Pikkusudet-palkinto Lahti Basketball Juniorit
Heikki Tuomala -palkinto Timo Virolainen
Elämäntyö-palkinto Saila Asumaniemi
Elämäntyö-palkinto Pekka Levomäki
 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

30.1.2009 Nuorten SM-sarjat

Jääkiekosta tuttu plusmiinus-tilasto myös koripalloon

Suomen Koripalloliitto on ottanut tilastopalvelussaan (www.basket.fi) käyttöön jääkiekon parista tutun plusmiinus-tilaston. Plusmiinus-tilasto kuvastaa ottelutuloksen kehittymistä pelaajan ollessa kentällä.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.11.2008 Nuorten SM-sarjat

Uudelle vantaalaisseuralle myönnettiin Pussihukkien sarjapaikkoja ehdollisina

Suomen Koripalloliiton hallitus hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan liiton uudeksi jäsenseuraksi PuHu Juniorit ry:n. Samalla liittohallitus myönsi seuran hakemuksesta ehdollisia sarjapaikkoja joukkueille, jotka aloittivat pelikauden toimintansa päättäneen Pussihukat PuHu ry:n nimissä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

17.8.2023 08:43 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2023-24

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Muissa ikäluokissa ei pelata mitään karsintoja, vaan kaikki ilmoittautuneet joukkueet otetaan mukaan 16- ja 17-vuotiaiden valtakunnallisiin I divisiooniin.

Näytä lisää vastaavia