Sarcevic veivasi Vilppaan nurin, Kataja, United ja Kouvot myös voitokkaina

7.3.2018 Kauhajoen KarhuBasket otti jo viidennen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi sarjakärki Vilppaan kotiluolassaan Bojan Sarcevicin johdolla lukemin 92-80 (42-36). Kataja palasi voittokantaan kaatamalla Seagullsin 81-75 (30-40) ja KTP haki sarjapisteet Espoosta 99-97 (46-43) -vierasvoitolla. Kouvot kaatoi sarjajumbo Korihait kotonaan 110-85 (54-39).

Bojan Sarcevicin 21 pisteen ja 15 koriin johtaneen syötön tupla-tupla siivitti KarhuBasketin kotivoittoon Vilppaasta.

Ilari Seppälä säkitti 6 kolmosta, Katajan voittaessa Seagullsin kotonaan.

KTP:n takakenttä, Deon Edwinin ja Mandell Thomasin johdolla, oli avainasemassa vierasvoitossa Unitedista.

Tuomas Hirvonen lähenteli tupla-tuplaa, kun Kouvot kaatoi Korihait kotiparketilla. Kuvat: Ville Vuorinen

KarhuBasket venytti voittoputkensa jo viiteen otteluun, kun se kaatoi kierroksen kärkikamppailussa sarjakärki Vilppaan kotiluolassaan lukemin 92-80 (42-36). Toisen puoliajan alussa Vilpas kävi neljän pisteen päässä, mutta isäntien 18-3 pistejuoksu vei KarhuBasketin ratkaisevaan 60-41 -johtoon.

Kotivoiton suurin syypää löytyi tutusta osoitteesta, Bojan Sarcevicin johtaessa isäntien hyökkäystä mestarillisesti. Reilussa puolessa tunnissa 21 pistettä heittänyt ja peräti 15 koriin johtanutta syöttöä keplotellut Sarcevic nääti tupla-tuplansa lisäksi myös 3 riistoa ja pyöritti Vilppaan puolustuksen pyörryksiin toistuvasti.

KarhuBasketin etukenttä jatkoi niin ikään väkeviä otteitaan, Stephen Maxwellin (21/16) ja Gregory Manganon (14/11) rouhiessa tupla-tuplat mieheen. Monipuolinen laituri Rene Rougeau oli niin ikään tutun vahvalla pelipäällä, miehen nakuttaessa 21 pistettä ja mähistessä 8 levypalloa.

- Saimme Vilppaan loistavat heittäjät aika hyvin kiinni kolmen pisteen kaarella. Lisäksi hyökkäyspäässä Bojan (Sarcevic) ja Stephen (Maxwell) muodostivat dynaamisen duon, jota Vilpas ei saanut kuriin, niputti KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Tasaisesti tilastolakanaa maalanneen vierasjoukkueen riveistä terävintä osaamista esittivät 16 pistettä heittänyt Jaylon Brown, 15 pistettä nakuttanut Tobin Carberry ja 14 pistettä 21 minuutissa heittänyt Javontae Hawkins. Mikko Koivisto säkitti 11 pistettä.

Ottelutilastot: KarhuBasket - Vilpas

Kataja kukisti lokkiparven

Joensuun Kataja suoritti paluun voittokantaan keskiviikon liigakierroksella, joukkueen isännöityä Helsinki Seagullsia. Väkivahvasti toisen puoliajan aloittanut Kataja vei kolmannen jakson 21 pisteen turvin ja lopulta koko ottelun numeroin 81-75 (30-40).

Ottelun ratkaisuksi nousi Katajan äärimmäinen kolmen pisteen heittoshow. Koko ottelussa kolmoset 48% tarkkuudella (15/31) säkkiin nakutellut Kataja tykitti kolmannen jakson ensimmäisen noin kuuden minuutin aikana kahdeksan kolmosta pussin pohjalle, repäisten 26-4 pistejuoksulla lopulta ratkaisevaksi nousseen 14 pisteen johdon.

Ilari Seppälä ja Daniel Bejarano johtivat Katajan ryhmää, Seppälän (24/4/4 syöttöä) pussittaessa 6 ja Bejaranon (20/8/3 syöttöä) 5 kolmosta. Jenkkipointti Eric Garcia säesti kaksikkoa 19 pisteellä, 4 levypallolla ja 3 syötöllä.

Antti Kanervon 20 pistettä johti Seagullsia, Timo Heinosen (15/5) ja Tuukka Kotin (12/5/3 syöttöä) nakutellessa myös kaksinumeroiset pistelukemat.

Ottelutilastot: Kataja - Seagulls

KTP venyi vierasvoittoon Espoossa

KTP otti toisen perättäisen voiton ja kairasi elintärkeät sarjapisteet mukaansa keskiviikon kierroksella, joukkueen käytyä Espoossa vierailemassa viimeisestä pudotuspelipaikasta kotkalaisryhmän kanssa kamppailevan Espoo Unitedin vieraana. Tasaisen ja kiihkeän kamppailun loppuhetkillä KTP pystyi toteuttamaan riittävän kypsästi, vierailijoiden venyessä lopulta 99-97 (46-43) -vierasvoittoon.

Jeb Iveyn nostettua isännät tasoihin päätösminuutin alkupuoliskolla kolmosellaan, päätyi ottelun viimeinen heitto lopulta Kotkaan siirtorajan kynnyksellä siirtyneen James Sinclairin käsiin. Sinclair osoitti kylmähermoisuutensa, naulasi kahden pisteen hyppyheiton säkkiin ja lähetti KTP:n kotimatkalle vierasvoitto taskussa.

Vierailijoiden pisteykkönen, Katajasta Kotkaan siirtynyt Timothy Williams urakoi 33 minuutissa 24 pisteen, 6 levypallon, 2 riiston ja 1 torjunnan tilastorivin. Takakentällä Deon Edwin (22/7/2 syöttöä) ja Mandell Thomas (21/3 syöttöä) ylittivät 20 pisteen rajan ja ottelun sankari James Sinclair kirjautti tililleen 10 pistettä, 6 levypalloa, 3 syöttöä ja 2 riistoa.

Ivey jatkoi vahvaa maaliskuutaan, heittäen 19 pistettä ja jaellen 8 koriin johtanutta syöttöä, Omar Calhounin johtaessa Unitedia 24 pisteellä, 6 levypallolla ja 3 syötöllä. Samuel Haanpää säkitti 14 pistettä ja samaan pistemäärään ylsi tupla-tuplan toimittanut Babatunde Alawoya (14/10).

Ottelutilastot: United - KTP

Kouvot karkasi Korihailta

Kouvolan Kouvot otti tärkeän kotivoiton Korihaista keskiviikon liigakierroksella, isäntien kaataessa haiparven 110-85 (54-39). Voiton avulla Kouvot pysytteli äärimmäisen tasaisen liigan keskikastin mukana, yhden voiton päässä kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Pyrinnöstä.

Tasaisten avausminuuttien jälkeen Kouvot otti komennon tapahtumien kulusta, nykäisten 15-4 pistejuoksun ja nousten 23-13 -johtoon seitsemän minuutin kohdalla. Kotijoukkue jatkoi myllytystään läpi ottelun, nousten parhaimmillaan jo peräti 37 pisteen johtoon.

Kouvot sai keskiviikon ottelussa onnistumisia laajalta rintamalta, jokaisen peliin pukeneen 9 pelaajan kirjauttaessa tilastorivilleen ainakin yhden levypallon sekä koriin johtaneen syötön. Pistekategoriassa isäntien riveistä terävintä kärkeä edustivat Wayne Bernard (23/4 syöttöä), Thomas Gipson (21/6/3 syöttöä), Ville Kaunisto (21/8/3 syöttöä) ja tupla-tuplaa lähennellyt Tuomas Hirvonen (19/5/9 syöttöä).

Korihaiden kokoonpanosta vaikeassa ottelussa parastaan esittivät Sean O’Brien (14/7/3 riistoa), kokenut Matthew Gibson (16/4 syöttöä) sekä kolme kolmosta pussittanut Marius van Andringa (13).

Ottelutilastot: Kouvot - Korihait

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.