URHOtv-ennakko: Kouvot hakee revanssia Vilppaasta

9.1.2013 URHOtv:n Korisliiga-vuosi 2013 jatkuu keskiviikkoiltana, kun Kouvolan Kouvot saa Mansikka-ahon parketille vieraakseen Salon Vilppaan. Kouvoilla on otteluissa revanssin paikka, sillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Salohallissa Vilpas murskasi kouvolalaisvieraansa pistein 88–65.

Antto Nikkarisen Kouvot saa keskiviikkona vieraita Salosta. Kuva: Matti O. Koskinen.

Korisliigan taulukossa perättäisillä sijoilla majailevat joukkueet (Kouvot 7., Vilpas 8.) pelasivat kumpikin loukkaantumisista johtuen rikkonaisen syyskauden. Joulun ja vuodenvaihteen tienoilla molempien joukkueiden tilanne on kuitenkin normalisoitunut.

 

Kouvot (9 voittoa, 11 tappiota) on saanut viimein jalkeille koko ulkomaalaistrionsa Gilberto Clavell-Chris Hester-LaMarr Greer, kun taas Vilppaan (7 voittoa, 13 tappiota) amerikkalaiskolmikko on vakiintunut: pelinrakentaja Marquis Hall ei sairastuvalta palattuaan yltänyt loukkaantumistaan edeltäneelle tasolle, joten hänen tuuraajakseen hankittu Adam Brown sai jäädä saloon Shawn Atupemin ja Troy Barniesin rinnalle.

 

Molemmilla joukkueilla on marssittaa kentälle laaja ja iskuvoimainen kotimaisten pelaajien rinki, joka on niin Kouvojen kuin Vilppaankin osalta lähes täysilukuinen. Ennakkotietojen mukaan Vilppaalta on sivussa keskiviikon ottelusta alavatsavammaa poteva Samu Kaaresvirta, kun taas Kouvojen rotaatiopelaajista yläselän krampista kärsivän Aleksi Akpason pelaaminen on epävarmaa.

 

Jyri Lehtosen valmentaman Kouvojen pelin moottori on jokaisella liigakaudellaan peliään parantanut ja liigan parhaiden kotimaisten pelaajien kastiin komeettamaisesti noussut pelinrakentaja Antto Nikkarinen. Heittävä takamies Ilari Seppälä pelaa myös erinomaista kautta, jonka lisäksi 210-senttinen Samuli Vanttaja tekee uutta tulemistaan oltuaan pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myös isot miehet Atte Perttu ja Jere Luoma tuovat kentälle kokoa ja rähinää.

 

Vilppaan kotimaisesta osastosta Eero Lehtinen on lunastanut paikkansa Korisliigan parhaiden puolustuspelaajien joukossa, ja lisäksi PuHun kasvatti on pystynyt täyttämään Roope Ahosen jättämän aukon salolaisjoukkueen hyökkäyspäässä. Pelinrakentaja Alex Vaenerberg on myös vakuuttanut otteillaan. 210-senttinen Mikael Sandberg muodostaa oivan taisteluparin Vanttajaa vastaan, kun taas Jukka Katajan kokemus on salolaisjoukkueelle kullan arvoista. Silmällä kannattaa pitää myös Ilmari Kalliota ja Vesa-Pekka Lainetta, jotka ovat yllättäneet ratkaisuvoimallaan.

 

Ottelun puoliajalla nähdään henkilökuvassa Kouvojen Antto Nikkarinen. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Toni Flink. Suora lähetys alkaa Kouvolasta keskiviikkona 9.1. klo 18:25.

 

Lisätietoja: URHOtv
 
15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

Näytä lisää vastaavia