Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

19.1.2022 20:25 Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

Ali Ahola jatkoi Suomen Cupissa väläyttelemiään vahvoja otteita. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliiga jatkui tänään viiden ottelun illan muodossa. Kaikkein hurjinta kaipuuta kentälle vaikutti osoittavan Lahti Basketball, sillä joukkue ryskytti kotiottelussaan tauluun loppulukemat 114–67. Vierasjoukkueen roolia pelissä toimitti Korihait.

Lahden säkenöivimpinä tähtinä voitossa nähtiin amerikkalaisveteraani Antonio Ballard sekä suomalaistakamies Aleksanteri "Ali" Ahola. Ballard keräsi tilastoihinsa 28 pistettä ja kymmenen levypalloa. Ahola puolestaan merkkautti 24 pistettä, neljä levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Huono ilta ei ollut myöskään kolmospyssy Eemi Luukkosella. 19-vuotias paikallissankari säkitti 13 pistettä ja jakoi neljä syöttöä.

– Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta sen jälkeen puhuimme palloskriineistä ja paransimme työtämme niiden kanssa. Toiselta jaksolta lähtien panostimme enemmän puolustukseen ja saimme stoppeja. Tekee todella hyvää saada vihdoinkin tappioputki katki, sillä nämä viimeiset viisi ottelua ovat erittäin tärkeitä ylempään jatkosarjaan pääsyn kannalta, kertoi Luukkonen Ruudun haastattelussa.

Korihaiden suurimmat pisteonnistumiset, 18 per pelaaja, tulivat Mitchell Smithiltä ja Trey Zeigleriltä.

Ottelutilastot

Isoja marginaaleja nähtiin myös Nokialla ja Joensuussa

Myös BC Nokia puolusti kotikenttäänsä niin ansiokkaasti, että voittomarginaali kasvoi useisiin kymmeniin. Nokialaiset taivuttivat Bisons Loimaan luvuin 101–62.

Voittajajoukkueen Steven Haney nakutteli tauluun ottelun isoimman pistesaldon, 22, mutta joukkuetoveri Antero Lehto työskenteli ansiokkaasti tutkaparina. Konkaripelinjohtaja Lehto jakoi viisi syöttöä ja maustoi soppaa vielä 17 pisteellä.

Bisonsin puolella tuotteliainta otteluiltaa vietti Thomas Vehmanen, joka teki 16 pistettä ja syötti merkinnän arvoisesti kuusi kertaa.

Ottelutilastot

Kataja Basket koki kotikentällään Joensuussa niin ikään ison piste-eron pelin päätteeksi, mutta kotijoukkueen kannalta valitettavasti isommat pisteet olivat vieraiden sarakkeessa. Kataja taipui Korisliigan kärkisijaa pitävälle Kauhajoelle 78–106, vaikka nämä joutuivat otteluun vain kahdeksan pelaajan rotaatiolla kärsittyään koronaan liittyvistä ongelmista juuri Suomen Cupin aattona.

Kauhajoella nähtiin kotimaisten pelaajien onnistumisia erittäin laajalta rintamalta, sillä isoja lukuja esittelivät niin Henri Kantonen kuin Eero Innamaa ja Miika Marttinenkin. Kantonen keräsi 16 pistettä ja yhdeksän syöttöä, Innamaa lisäsi 22 pistettä ja kuusi levypalloa, ja Marttinen tykitti tauluun ottelun kuningaslukeman 24 pistettä.

– Pelasimme hyvällä itseluottamuksella jokainen. Joukkueena hyvin pelaamisesta kertoo erityisesti tilastokortissa näkyvät 30 syöttöä, totesi Marttinen.

Katajan isoimmat pistesaldot, 21 kummallakin, nähtiin Jamar Wilsonilta ja Nicholas Griffiniltä.

Ottelutilastot

Helsingissä ja Tampereella tiukempaa touhua

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas kohtasivat toisensa heti Suomen Cup -finaalin uusintaottelussa. Kotijoukkueena pelannut Seagulls toisti saavutuksensa ja kaatoi Vilppaan luvuin 85–79.

Joukkuevoiton lisäksi pitkään poissa kentiltä ollut Seagullsin pelinjohtaja Lassi Nikkarinen jatkoi erinomaisia pelaajakohtaisia otteitaan. Nikkarinen osui 15 pistettä ja jakoi täydet kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Kovimpana koriniskijäpartnerina nähtiin Joseph Lawson III 16:lla.

Vilppaan isoin onnistuja oli Bryan Griffin 18 pisteellä.

Ottelutilastot

Myös lapualaisjoukkue Kobrat on kärsinyt hiljattain hankaluuksista koronan takia. Karanteeneista kärsinyt joukkue ei ehtinyt saada alle kummoistakaan harjoittelua ennen kuin piti jo matkustaa Tampereelle. Ottelu äityi silti tiukaksi, mutta kotijoukkue Pyrintö selvitti pelin lopulta luvuin 100–90.

Voittajien kovin pistenikkari oli 20:n tuloksellaan tarkka-ampuja Osku Heinonen. Myös joukkuetoveri Ike Smith ylsi samaan pistemäärään.

Kobrien puolella Christian Lutete IV saavutti 30 pisteen tuloksen.

Ottelutilastot

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia