FoA, Catz ja HyPo voitokkaita

1.3.2017 Forssan Alku murskasi kotonaan Äänekosken Huiman Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella lukemin 95-59 (39-26), Lappeenrannan Catz nousi puolestaan vierasvoittoon Kouvottarista luvuin 69-80 (45-29) ja Hyvinkään Ponteva kukisti Espoo Basket Teamin vieraskentällä 59-66 (30-39).

Ashley Clark oli pitelemätön Huiman kaadossa.

Chandrea Jones johdatti Catzin voittoon Kouvolassa.

HyPo kasvatti voittoputkeaan EBT:n kustannuksella. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen.

Kotijoukkue aloitti ottelun väkevästi vieden avausminuutit 8-0, jonka jälkeen Huima nousi iholle ja pysyi rinnalla lähes jakson loppuun. Eilen siirtorajan umpeutuessa Huimasta Alkuun siirtynyt Robin Murphy (9/8) kuritti kuitenkin ex-joukkuettaan onnistumisilla ja ensimmäinen neljännes meni emännille 19-11.

Toisella jaksolla Alku repi eron neljän onnistuneen kolmen pisteen heiton jälkeen 14 pisteeseen ja puoliajalle Feeniksissä mentiin tilanteessa 39-26.

Puoliajan jälkeinen kymmenminuuttinen oli kohtalokas vierasjoukkueelle. FoA:n johto kasvoi nopeasti yli kahdenkymmenen pisteen Kiona Johnsonin (26/2/7 syöttöä) ja Ashley Clarkin (32/7) onnistumisilla. Jakso päättyi 74-43 -kotijohtoon, eikä päätösneljännekselle kotiyleisölle jäänyt suurempaa jännitystä, kuin Alun omien pelaajien onnistumiset.

Huimalta kaksinumeroisille pisteille ylsivät Karoliina Rytkönen (14/1/5 riistoa) sekä tupla-tuplan urakoinut Batabe Zempare (11/14).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Catzin takaa-ajo toi tulosta

Kouvolassa tasaisena edenneen avausneljänneksen (16-15) jälkeen kotijoukkue painoi kaasua ja kaahasi suurimmillaan 21 pisteen johtoon upotettuaan kuusi kolmosta toisella jaksolla. Nyshia Hammondsin buzzer-beaterilla kotijohto oli puoliajalle mentäessä 45-29.

Kolmannella kymmenminuuttisella Chandrea Jones (32/6) ja Elena Reshetko (14/9) ottivat ”Kissalauman” reppuselkäänsä, mutta kotijoukkue piti johtonsa ja viimeiselle neljännekselle Mansikka-aholla lähdettiin kutkuttavassa yhdeksän pisteen kotijohdossa.

Catz vei päätösneljänneksen alun nimiinsä 8-0, josta vieraat saivat boostia, kotijoukkueen puolestaan hermoillessa. Lopulta etenkin Jonesin ja Reshetkon hyökkäyspään onnistumiset olivat Kouvottarille liikaa ja 8-28 viimeisen kympin vienyt Catz korjasi sarjapisteet mukaansa.

Kouvottarien tehokkaimmat olivat Jacqueline Luna-Castro (24/5) sekä 11 pistettä upottanut Ida Myllyoja. Voittajilta edukseen esiintyi lisäksi Valencia McFarland (11/7/6).

EBT piti HyPon tiukilla

EBT:n ja HyPon välinen ensimmäinen neljännes eteni tunnustelevissa merkeissä ja toiselle jaksolle mentiin lopulta lukemissa 14-17. Veera Puustinen (6/0) repi eron vieraiden hyväksi 11 pisteeseen toisen kympin alkajaisiksi kahdella kolmosellaan ja Pontevan johto säilyi yhdeksässä pisteessä puoliaikaan asti (30-39).

Kotijoukkue nousi Lotta Aaltosen (14/9) ja muhkean tupla-tuplan keränneen Tierra Hendersonin (23/16) heiluttaessa tahtipuikkoa kolmannella jaksolla hätyyttelemään HyPon johtoasemaa kahden pisteen päähän, mutta Niina Laaksosen (11/9) korit pitivät vieraat johdossa.

HyPo pysyi kuskin paikalla viimeisellä neljännekselläkin, vaikka EBT nousi neljän pisteen päähän vielä reilut kolme minuuttia ennen loppua, mutta sarjakärki ei taipunut, vaan Bria Gossin (17/4) henkilökohtaiset ratkaisut takasivat voiton hyvinkääläisille.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.