Kataja ja Karhu Basket nappasivat hallitut kotivoitot

26.10.2019 19:35 Hallitseva Suomen mestari otti neljännellä yrityksellä kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Cameron Jones ja Karhu Basket voittivat kauden ensimmäisen kerran kotonaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket kaatoi kotiparketillaan vierailleen Uudenkaupungin Korihait 81–69 (37–30). Voitto oli samalla hallitsevan Suomen mestarin ensimmäinen kotivoitto.

Korihait ei missään nimessä päästänyt oranssipaitoja helpolla. Korisliigan ainoa voitoton joukkue roikkui Karhu Basketin kannoilla läpi 40 minuutin koitoksen. Lopulta ilman pelintekijä Casey Bensonia pelanneet vierailijat kuitenkin jäivät 12 pisteen päähän voittajistaan.

Karhu Basketin tehopelaajana lauantaina kunnostautui Cameron Jones (23/6/6s/3r). Jonesin ohella Evan Yates (17/12) ja Samme Givens (17/5) pelasivat tasollaan. Sen sijaan kapteeni Bojan Sarcevic (0/1/3s) jäi poikkeuksellisesti tyystin vaille pistemerkintöjä.

– Kotivoitto on iso helpotus. Viime kaudella emme juurikaan hävinneet kotisalissa ja nyt olimme hävinneet kolme kotipeliä putkeen. Pelasimme nyt paremmin joukkueena ja yritämme jatkaa sitä. Haluamme pelata fanien edessä hyvin. Vastustaja heitti hyvin, mutta me olimme tänään parempi joukkue, Jones linjasi.

Korihaille tappio oli jo kauden kahdeksas. Uusikaupunkilaisten aloitusviisikossa esiintyi pirteästi 16-vuotias Tommi Lehtonen (8/2). Lehtonen urakoi komeasti 29 minuuttia. Eniten pisteitä Korihailta tulittivat Anton Cook (15/4/4s) ja Valtteri Leino (12/4).

–  Verrattuna viime peleihin, pelasimme kolmella neljänneksellä hyvää puolustusta, mutta se ei ihan kantanut loppuun asti. Meidän pitää parantaa kommunikaatiota puolustuspäässä, Cook totesi.

Karhu Basket pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Kouvolassa. Korihait metsästää avausvoittoaan perjantaina, kun vieraaksi saapuu BC Nokia.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kataja löi selvästi pahasti siipirikkoisen Kobrat

Joensuun Kataja Basket otti kauden viidennen voittonsa, kun pahasti loukkaantumisista kärsivä Lapuan Kobrat ei pystynyt haastamaan kotijoukkuetta ottelun voittotaistelussa. Kataja rallatteli helpohkoon voittoon koriluvuin 91–67 (53–30).

Katajan urakkaa helpotti Kobrien neljän avainpelaajan poissaolo. Jordan Capps, Antto Nikkarinen, Juho Lehtoranta ja Lauri Toivonen olivat eri syistä sivussa Joensuun-reissulta.

– Harmittaa Lapuan tilanne loukkaantumisten takia. Voitot lasketaan ja tyytyväinen siitä, että saimme alussa hyvän kaulan aikaan ja sitten kun peli käytännössä ratkesi, niin emme ehkä saaneet pidettyä intensiteettiä samalla tasolla loppupeliä, Katajan käskyttäjä Juha Sten myönsi.

Katajalta eniten pisteitä takoivat Brandon Walters (17/6) ja Jarred Ogungbemi-Jackson (17/7/7s).

Kobrien tehokaksikkona hääri Julien Lewis (20/10/5s) sekä Reggie Keely (25/8). Nuorisokaartista Niko Mantere (5/0) ja Samuel Kujala (0/5) urakoivat uransa suurimmat minuutit Korisliigassa.

– Valitettava tilanne, kun paljon miehiä loukkaantuneena, mutta toisaalta se avasi minulle isot minuutit tänään. Olihan se mukavaa pelata, 34 minuuttia kentällä viihtynyt Kujala puntaroi.

Katajan Korisliiga-taival jatkuu lauantaina, kun Lahti Basketball saapuu Joensuuhun. Kobrat saa perjantaina vieraakseen Helsinki Seagullsin.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.