Kataja, Karhu Basket ja Vilpas suorastaan murskaavia kotikentillään – Kouvot haki voiton Tampereelta

19.4.2019 20:58 Vieraskentillä suurin lukemin hävinneet BC Nokia, Seagulls ja KTP pyrkivät pesemään kasvonsa maanantaina.

Vilppaan Jack Gibbs mätti peräti 30 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket aloitti kevään pudotuspelitaipaleensa helpohkolla kotivoitolla Helsinki Seagullsin kustannuksella koriluvuin 87–61 (44–31).

Seagullsin iskukykyä puolivälieräsarjan avausottelussa heikensivät loukkaantumiset. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittuneen Seagullsin riveistä puuttuivat edelleen takamies Juwan Staten ja monipuolinen Chris Ortiz.

Karhu Basket ei juuri armoa antanut, vaikka Seagulls otteluun vajaamiehisenä lähtikin. Heti ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue murisi tulostaululle 17 pisteen johtoaseman. Seagulls ei johtanut Kauhajoella ottelua kertaakaan.

– Minulla oli hyvä tunne, että olemme tähän kaikkeen taas valmiita. Jätkistä oli aistittavissa, että näitä pelejä on odotettu ja kaikki valmistelut on tehty huolella. Parannettavaa toki jäi monessakin asiassa, mutta olen hyvin tyytyväinen joukkueen tekemiseen, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso kertasi.

Seagulls jäi heti alussa pahasti jyrän alle. Joukkueella kesti kauan kerätä rivinsä Karhu Basketin tyrmäävän alun jälkeen.

– Karhu Basket pääsi heti karkuun, joten oli vaikea enää päästä mukaan otteluun. Onnittelut Kauhajoelle. Tästä pitää parantaa maanantaiksi Helsinkiin, Seagullsin laituri Sakari Laakso mietti.

Karhu Basketin riveistä erottautuivat Greg Mangano (18/7/5s), Rene Rougeau (18/8) ja Cameron Jones (19/5).

Seagullsin valopilkku oli vaihtopenkiltä energiaa tuonut takamies Alex Vaenerberg (16/44s). Myös Laakso (10/1) ja Timo Heinonen (10/2) ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille.

– Kun meillä puuttuu pari kaveria, jotka ovat olleet melko isossa roolissa, niin meillä on nyt vähän pelaajat kentällä erilaisissa rooleissa, mihin he ovat tottuneet. Se menee minun piikkiini, ei pidä pyytää pelaajia tekemään asioita, joita he eivät osaa kunnolla tehdä. Valmennuksen tehtävä on saada näyttämään joukkue ja pelaajat paremmalta. Jokaisen pitäisi pystyä käyttämään vahvuuksiaan, Seagullsin käskyttäjä Mikko Larkas soimasi.

Vielä ei ole tietoa, saako Seagulls maanantaiksi Ortizia tai Statenia mukaan tositoimiin.

– Jossain vaiheessa loukkaantuneet varmasti palaavat kentälle. Tässä nyt taistellaan aikaa vastaan. Molempien vamma on sellainen, että heidän täytyy saada vielä vahvistus lääkäriltä ennen paluuta kehiin. En ole eläissäni loukkaantunutta pelaajaa väkisin peluuttanut, en tee sitä nytkään. Kenenkään urasta en halua sellaista vastuuta ottaa, Larkas jatkoi.

Ottelutilasto

Kouvojen pudotuspeliurakalle unelma-alku Pyynikillä

Korisliigan runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Kouvolan Kouvot oli puolivälierien avauskohtaamisten ainoa vierasvoittaja. Sarjakolmonen Tampereen Pyrintö hävisi Pyynikillä koriluvuin 85–93 (44–46).

Erittäin fyysisessä kamppailussa vihellettiin yhteensä 47 virhettä: Pyrinnölle 26 ja Kouvoille 21.

Tasaisen ottelun ratkaisuksi muodostuivat Kouvojen vapaaheitot. Vierasjoukkue pääsi vapaaheittoviivalle 29 kertaa, kun Pyrintö ansaitsi vain 14 vapaaheittoa. Levypalloissa Pyrintö oli tappiostaan huolimatta vahvempi 43–31.

Kouvoista David Gonzalvez (28/1/3s) ja entisessä kotisalissaan pelannut Brian Asbury (25/10/5s) olivat oivallisella pelipäällä. Vaihtopenkiltä Severi Kaukiainen (10/1) ja tuore kansanedustaja Ville Kaunisto (8/3) antoivat loistavan panoksen. Etenkin kapteeni Kauniston rooli kasvoi entisestään, kun sentterijärkäle Thomas Gipson III ajautui virhevaikeuksiin.

Pyrinnön ykkönen oli taistelija Kevin Johnson Jr. (29/16/3s), joka pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa heti pudotuspelien alkajaisiksi. Johnson oli kuitenkin aloitusviisikosta ainoa, joka ylsi tasolleen. Muun muassa Kenneth Manigault ja Jaylon Tate tekivät yhteensä vain kaksi pistettä. Vaihtopenkiltä Pyrintökasvatit Joonas Caven (11/6) ja Antero Lehto (11/0/4s) toivat kaivattuja tehoja.

Pyrinnöllä on mahdollisuus napata kotietu takaisin näppeihinsä maanantaina klo 18.30 Kouvolan Jatke Areenalla.

Ottelutilasto

Kataja kukisti KTP:n ennätyslukemin

Joensuun Kataja Basket aloitti puolivälierät vakuuttavalla esityksellä Mehtimäen jäähallissa, kun runkosarjan viidenneksi sijoittunut Kotkan KTP-Basket jäi kotijoukkueen jalkoihin. Kataja voitti lopulta murskalukemin 109–72 (52–30). 37 pisteen voitto on samalla Katajan pudotuspelihistorian suurin.

Kataja karkasi vierailijoiltaan jo toisella neljänneksellä. Joensuulaiset voittivat toisen jakson peräti 25–7. KTP ei enää Katajan tyrmäyksestä toipunut takaisin voittotaisteluun.

Kataja hallitsi myös levypallotilastoja mielin määrin. Kaikkiaan levypallot kirjattiin kotijoukkueen eduksi tylysti 44–26. Myös syöttöjen määrässä Kataja oli etevämpi: 29–19.

– Kataja oli tänään loistava ja pelasi aivan eri intensiteetillä kuin me. Heidän pallon ja miesten liike oli aivan eri tasolla kuin meillä. Ei meillä ollut jakoa tänään, KTP-luotsi Tomi Kaminen myönsi suoraan.

Kotijoukkueen pirteän pudotuspeliavauksen tähtiä olivat Kevin Bracy-Davis (20/7), Adrian Diaz (16/6/3s), Vincent Simpson (17/3/6s) ja erinomaisesti Katajan hyökkäyksiä johtanut Ilari Seppälä (12/4/9s).

– Tuntui, että ensimmäinen jakso vielä hieman käynnisteltiin. KTP pääsi alkuun tekemään liian helppoja koreja. Toiselle jaksolle löysimme kurinalaisuuden ja saimme pakotettua KTP:n vaikeisiin paikkoihin. Onnistuimme samalla laajalla rintamalla läheltä ja kaukaa, Katajan valmentaja Juha Sten iloitsi.

KTP:n vaisun iltapuhteen parhaat olivat Tyrell Nelson (15/4), Jalen Jackson (14/7/6s) ja Kevin Langford (19/2/4s). KTP:n vaikeuksia kuvaa hyvin joukkueen vapaaheittoprosentti, joka jäi 42 prosenttiin.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Kotkassa klo 17.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta tässä kohtaa sillä ei ole mitään väliä, voitatko pinnalla vai kolmellakymmenellä. Karhuvuoressa tilanne on taas erilainen, kun pelit maanantaina jatkuvat, Sten tiesi.

Ottelutilasto

Tero Vasellin valmentama BC Nokia väläytteli vaarallisuuttaan Salossa. Kuva: Ville Vuorinen

Vilpas ei BC Nokian hyvää alkua säikähtänyt

Runkosarjan ykköstilan jälleen napannut Salon Vilpas sai nopeasti moottorinsa käyntiin myös pudotuspeleissä, kun BC Nokia kaatui Salohallissa 106–70 (55–41).

BC Nokia aloitti Salossa erinomaisesti. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue johti jo yhdeksällä pisteellä, kunnes Vilpas pyristeli ruosteet pois jäsenistään. Vilpas mätti toisella jaksolla lopulta hurjat 38 pistettä.

Toinen puoliaika olikin jo tuttua Vilpasta, kun pallo liikkui mieheltä toiselle kiivaasti ja pallo löysi korirenkaaseen iloiseen tahtiin. Kaikkiaan Vilpas onnistui 16 kolmosessaan.

Vilppaan paras oli huimaan vireeseen yltynyt takapelaaja Jack Gibbs (30/1/3s/3r), joka tylytti jo ennen puoliaikataukoa 22 pistettä. Teemu Rannikko (12/1/5s) ja Brandon Taylor (16/3) olivat niin ikään ratkaisuhetkillä parhaimmillaan.

Ottelun edetessä hyytyneen BC Nokian parhaat olivat Aapeli Alanen (15/3/5s) ja Armin Cane (14/4/2s/3r).

Seuraavaksi runkosarjan kahdeksas haastaa kotiparketillaan Vilppaan maanantaina klo 17 alkavassa toisessa puolivälierässä.

Ottelutilasto

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia