Katajalla EuroChallengessa tuttu tilanne: vain voitto kelpaa

18.2.2013 Kauden 2012/13 EuroChallengea on jatkolohkojen osalta jäljellä enää kaksi kierrosta. Joensuun Kataja on valahtanut loistavan alun jälkeen kolmen perättäisen vierastappion myötä oman lohkonsa pohjalle. Unelma paikasta kahdeksan parhaan joukossa elää kuitenkin edelleen, ja jotta tavoite pysyisi realistisena, tulee Gaz Metan Mediaksen kaatua tiistaina Joensuussa yli kahdella pisteellä.

Petri Virtasen tähdittämä Kataja janoaa kotivoittoa tiistaina.

Vastaansa Kataja saa Gaz Metan Mediasin, joka voitti Romaniassa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kyle Shilohin (kuvassa) viime hetkien korilla.

Sitten Romanian-vierailun Kataja on saanut takaisin pelivahvuutensa Sami Lehtorannan. Kuvat: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma & Ville Vuorinen.

Yksinkertaisin skenaario Katajan etenemiseksi EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoon kuuluu niin, että romanialaisten on kaaduttava tiistaina vähintään kolmella pisteellä ja samaan aikaan Ventspilsin tulee hävitä Turkissa Karsiyakalle.

Viimeisellä kierroksella (26.2.) on Pinar Karsiyakan kaaduttava Joensuussa ja Gaz Metanin voitettava Ventspils Romaniassa. Tällä matematiikalla Kataja sijoittuisi lohkon kakkoseksi ja etenisi turkkilaisten kanssa jatkoon.

– Gaz Metan on tähän mennessä hävinnyt kotonaan yhden EuroChallenge-ottelun, Karsiyaka ei yhtään ja me yhden. Eli jos kaikki kotipelit jatkossa päättyisivät kotivoittoon, niin silloinhan tosiaan menisimme jatkoon, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala mietiskelee Katajan otteluennakossa.

– Toki tilanne voisi olla kannaltamme parempikin, mutta missään tapauksessa mahdollisuudet eivät vielä ole menneet. Olemme jo olleet tiukoissa paikoissa, ensin Aliaga Petkimiä ja myöhemmin Keravnosia vastaan. Iso kiitos niissä otteluissa tapahtuneista tilanteiden kääntymisistä eduksemme kuuluu kotiyleisöllemme.

Medias kovassa vireessä

Gaz Metan Medias on juuri nyt kovassa vireessä, minkä myös Toijala on luonnollisesti huomioinut.

– Medias on pelannut kaksi edellistä otteluaan aivan fantastisesti. He voittivat ensiksi kotimaansa liigassa kärkijoukkueisiin kuuluvan Mobitelin ja Karsiyakaa vastaan ikään kuin jatkoivat tästä. Mitään kummallisempaa joukkue ei kuitenkaan turkkilaisia vastaan tehnyt, vaan he pelasivat samalla tavalla kuin meitä vastaan, Toijala taustoittaa.

Gaz Metanin riveissä on kirjoilla peräti kahdeksan ulkomaalaispelaajaa: kolme serbiä, yksi montenegrolaisserbialainen, yksi bulgarialainen ja kolme amerikkalaista. Suomalaisyleisölle entuudestaan tuttu on takamies Kyle Shiloh (191 cm/27 v), joka on aiemmin pelannut mm. Jukka Toijalan alaisuudessa Kouvoissa.

Shiloh ratkaisi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kotivoiton viime hetkien kolmosellaan. Edelliskierroksen sensaatiomaisessa kotivoitossa Pinars Karsiyakasta Gaz Metanin korinalusjaosto Zoran Krstanovic (204/30), Aleksandar Mladenovic (207/28) ja Ivan Ivanovic (205/32) oli huikeassa vireessä. Pienemmistä miehistä heittokone Ivan Lilov (196/24) takoi 15 pistettä ja Rares Mandache (191/25) 14 pisteensä kupeeseen seitsemän syöttöä.

Katajan kokoonpanosta Jerald Fields on edelleen toipilas kolme viikkoa sitten tehdyn polvioperaation jäljiltä, eikä hän ole vielä tiistaina pelikuntoinen. Muutoin sekä Kataja että Gaz Metan Medias pelaavat näillä näkymin samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäisessä kohtaamisessa sillä erotuksella, että Sami Lehtoranta on kohtaamisten välillä toipunut pelikuntoiseksi.

– Olemme matkan varrella oppineet paljon ja uskon, että nyt Mediasta vastaan ”match-upit” on entistä helpompi rakentaa. Tiettyjä vaihdoksia vartioitavien suhteen tulemmekin tekemään, Toijala paljastaa.

EuroChallengea: Joensuun Kataja – CS Gaz Metan Medias Joensuun Areenalla tiistaina 19. helmikuuta klo 18:30 alkaen.

Asiat

 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

Näytä lisää vastaavia