Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

6.11.2020 20:43 Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

Wayne Martin Jr teki Seagullsin kuudennessa perättäisessä voitossa 21 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrat kävi kotiottelussaan erittäin lähellä Seagullsin voittoputken katkaisua, mutta pelin lopussa vieraat pitivät pintansa ja karkasivat ulottuvista. Isännät kärsivät lopulta 84–93-tappion.

Vielä neljännellä jaksolla Kobrat kävi voittajien kanssa tasoissa asti, ja ainoastaan kaksi minuuttia ennen loppusummeria eroa oli vain kaksi pistettä. Seagullsin kokeneen laiturin Timo Heinosen rikottuna tehty kori kuitenkin repäisi Seagullsin karkumatkalle. Tapaus tosin nostatti huomattavan määrän eriäviä mielipiteitä sekä kentällä että katsomossa, sillä osa olisi mieluummin tulkinnut tilanteen Heinosen askelrikkeeksi. Tilanteen jälkeen Kobrilla ei kuitenkaan enää ollut paluuta niskan päälle.

Kobrien riveissä nähtiin huimia esityksiä sekä taka- että etukentältä. Peliä johtanut Antto Nikkarinen upotti 20 pistettä ja antoi viisi koriin johtavaa syöttöä, kun taas korinalusta vartioinut Nathanial Grimes tilastoi 21 pistettä ja hurjat 18 levypalloa.

Voiton vieneen vierasjoukkueen puolella suurinta vastuuta korinteosta kantoi tällä kertaa 21 pistettä ja kuusi levypalloa tilastoinut Wayne Martin Jr, sillä Seagulls joutui pelaamaan ottelussa ilman lokakuun pelaajaksi valittua Kendale McCullumia. Erityisesti 16 pistettä ja viisi levypalloa kerännyt Shawn Huff koki puutteen vaikeuttaneen joukkueen peliä huomattavasti.

– Lapua on todella fyysinen jengi. Täältä ei ole helppoa hakea vierasvoittoa. He pelasivat kovaa, ja me jouduimme pärjäämään ilman pelinrakentajaamme, mutta saimme hyökkäyksemme toimimaan. Erityisesti Lapuan kovassa prässissä olisin kaivannut apua McCullumilta, Huff kommentoi Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

KTP pidensi Uran tappioputkea

Erinomaisen illan vietti myös Korisliigan toista sijaa pitävä KTP-Basket, joka kaatoi kotikentällään Ura Basketin reippaalla erolla 100–71. KTP:n voittotilasto on ottelun ansiosta nyt 5–2. Ura puolestaan on jumissa 0–6-tilanteessa.

KTP:n pisteiden tekoa johti poikkeuksellisesti Braxton Huggins 28 pisteellä, kun tyypillisesti isoimmat numerot takonut Gregory Mangano jäi vain kymmeneen. Uran puolella pisteiden teossa parhaiten pärjäsi Kevin Bracy-Davis 13:lla.

Entinen KTP:läinen, Uran laituri Joona Tuomala, kertoi ottelun ratkenneen oikeastaan jo alkumetreillä:

– Oli tosi mukavaa pelata entisessä kotihallissa. Kuuden minuutin kohdalla meidän pelimme hajosi täysin, emmekä sen jälkeen enää päässeet mukaan.

Ottelutilastot

 
10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

Näytä lisää vastaavia