Kobrat paini paikalliskamppailun voittoon

3.12.2016 Lapuan Kobrat isännöi Kauhajoen Karhua lauantai-illan ainoassa Korisliigan kamppailussa. Pitkään tasaisena kulkenut ottelu kääntyi kotijoukkueen vahvan päätösjakson ansiosta Kobrille lopulta lukemin 83-68 (34-36).

Marius van Andringa heitti liigauransa ennätyspisteet (20), kun Kobrat otti komean kotivoitin Karhusta. Kuva: Francois Perthuis

Lapuan Kobrat kahmi nimiinsä toisen perättäisen voittonsa lauantai-illan ainoassa Korisliigan ottelussa kun se sai vieraakseen paikallisvastustaja Kauhajoen Karhun. 953 silmäparin edessä pelattu ottelu oli tasainen vielä päätösjaksolla, mutta kotijoukkue repi tiensä lopulta vakuuttavaan 83-68 (34-36) –voittoon.

Tasainen avauspuolikas sai Karhu-väritteisen lopun, kun vierasjoukkue taiteili Bojan Sarcevicin johdolla 7-0 –runin minuutin sisään jakson viimeisen kolmen minuutin aikana. Damon Williamsin korilla Kobrat kavensi vierasjoukkueen johdon puoliajan isolle tauolle lähdettäessä kuitenkin kahteen pisteeseen.

Karhu-takamies Tate Unruhin kolmonen toi vierasjoukkueen vielä neljän pisteen kosketusetäisyydelle päätösjakson alkuminuuttien aikana, mutta Kobrat-puolustus piti Unruhin korin jälkeen Karhun vain neljässä pisteessä. Kauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan pelannut Marius van Andringa pussitti päätösjaksolla yhdeksän pistettä ja siivitti Kobrat komeaan 83-68 -voittoon sekä sarjataulukossa Karhun ohi sijalle 5.

- Tämä oli todella kova peli, kuten sopi odottaa. Toisella puoliajalla pallo kiersi hyökkäyksessämme hienosti ja pystyimme luomaan laadukkaita heittoja hyvällä tahdilla, iloitsi Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler.

- Olen todella ylpeä joukkueestani. Jokainen jaksoi tehdä tänään töitä koko 40 minuuttia.

Kobrien päätösjakson sankari van Andringa heitti liigauransa uudeksi ennätykseksi 20 pistettä, Jamal Jones taituroi 28 pistettä ja härkämäinen Dom Morris (14 pistettä/11 levypalloa) sekä ikinuori laituri Damon Williams (15/10/5 syöttöä) urakoivat tupla-tuplat mieheen.

Karhun pistekuninkaan tittelin jakoivat 15 pistettä heittäneet Unruh ja sisäpelaaja Kammeon Holsey (15/6). Takakentän maestro Sarcevic pussitti 13 pistettä, haki 6 levypalloa ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Kobrat - Karhu

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.