Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

28.11.2023 20:43 Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

Seagullsin Shavon Coleman ja Rene Rougeau olivat terässä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsingissä nähtiin Korisliigan kärkikolmikon sisäinen mittelö, kun Seagulls otti kotonaan mittaa Korihaista. Sarjan paalupaikalla porskuttavat isännät voittivat ottelun sarjapistetilanteeseen nähden yllättävällä erolla, luvuin 112–74.

– Olimme mukana vain ensimmäiset minuutit, ja sen jälkeen ottelu lähti täysin käsistämme. Olimme laiskoja ja annoimme vastustajan pelata täysin omaa peliään. Seagulls on kärkijoukkue ihan syystä, ja tämän kaltaista etumatkaa heille ei saa antaa, totesi Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Arvokasta työtä voiton eteen tekivät erityisesti Seagullsin Shavon Coleman, Mar'Qualen Grant ja Rene Rougeau. Coleman kirjautti pelissä 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Grant 24 pistettä, kuusi syöttöä ja neljä riistoa ja Rougeau 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Korihaiden vahvimmat esitykset nähtiin Wesley Person Jr:lta, joka upotti 19 pistettä, ja Javion Ogunyemilta, jolle merkittiin 14 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Nokia haki vierasvoiton Kotkasta

Voittoon päättyi myös Korisliigan kakkossijaa pitävän BC Nokian ilta, kun KTP-Basket taipui omalla kotikentällään 93–98.

Nokian kovimmat pistenikkarit voitto-ottelussa olivat Tucker Richardson ja Both Gach. Richardson upotti 26 pistettä, kun taas Gach tilastoi 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa.

Niukasta tappiosta huolimatta KTP:n riveissäkin nähtiin vahvoja esityksiä, etunenässä Ahmad Randilta, joka keräsi nimiinsä 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme torjuntaa. Joukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä pohti ottelun päätteeksi:

– Nokia oli tänään parempi, ei kahta sanaa. Useassa pelissä olemme pelanneet neljännen erän loistavasti ja niin tänäänkin, mutta nyt takamatka oli vain liian pitkä. Jostain syystä emme olleet valmiita Nokian kovuuteen. Rand piti meitä pelissä ensimmäisellä puoliajalla, ja ero olisi voinut olla suurempikin.

Ottelutilastot

Vilpas kolmen ottelun voittoputkessa

Vaikeasta kaudenalusta kärsinyt Salon Vilpas on kohentanut otteitaan niin rivakasti, että pitää nyt kolmen pelin voittoputken jälkeen sarjataulukon neljättä paikkaa. Tänään pisteet irtosivat Lapualta, jossa Kobrat kärsi kotitappion luvuin 66–76.

Vilppaan kovin korintekijä voitossa oli Tavon King, jonka pistetili näytti pelin lopuksi 25:ttä.

– Meillä oli aamulla kokous, jossa totesimme, että haluamme päästä vauhtiin, kerätä voittoja ja pitää hauskaa joukkueena, ja sen myös teimme. Itselläni on ollut pari ottelua, jossa olen heittänyt huonosti, mutta kiitos kuuluu valmentajillemme, jotka kannustivat minua jatkamaan, King totesi Ruudun haastattelussa.

Hyvin suoriutui myös loistavaa kautta pelaava Teemu Suokas, jolle kirjattiin 16 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien tilasto-onnistujat olivat Anthony Roberson 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Theo Akwuba seitsemällä pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä torjunnalla.

Ottelutilastot

 
15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

Näytä lisää vastaavia