Korisliigassa tipahteli pommeja: Lahti ja Lapua kukistivat kärkijoukkueet

29.1.2014 Korisliigan kärkisijat keskenään jakaneet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö joutuivat keskiviikkona poistumaan kentältä tappiot niskassaan, kun Namika Lahti löylytti Bisonsia 90–68 (41–32) ja Lapuan Korikobrat nitisti Pyrinnön 92–89 (45–49). Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu kohentelivat myös voittotilejään.

Robert Arnoldin Namika kohteli Bisonsia kaltoin.

Kyle Foggin Korikobrat haki taas päänahan yhdeltä kärkijoukkueelta.

Eero Lehtisen Vilpas nujersi Kouvot ylivoimaisesti.

Jussi Eskola onnistui Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Ilman loukkaantuneita Antto Nikkarista, Mikko Koivistoa ja John Williamsonia pelannut Bisons ei pystynyt vastaamaan Lahdessa alkuunkaan kotijoukkue Namikan aggressiivisuuteen.

Lahtelaiset torppasivat Biisonit tyystin ärhäkällä puolustuspelaamisellaan ja saivat loimaalaiset kärsimään hätää nopealla vastahyökkäyspelillään, pallonliikkeellään ja kaukoheitoillaan. Bisons sinnitteli vielä tauolla yhdeksän pisteen päässä, mutta Namika vei kolmannen jakson alun 9-1 eikä antanut hallitsevalle mestarille vielä pienintäkään mahdollisuutta palata mukaan peliin.

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Namikan amerikkalaistrio oli totutun vahva. Robert Arnold (24/6), yleisöä donkeillaan hemmotellut Storm Warren (22/9/3 syöttöä/3 riistoa/4 blokkia) sekä Dan Oppland (15/8) olivat erinomaisia.

Bisonsista Tuukka Kotti (16/9) ja Ilpo Pehkonen (11/2) olivat miehiä paikallaan. Tappio oli Bisonsille runkosarjakauden kolmas.

Korikobrat jatkoi vakuuttavia kotipelejään

Lapuan urheilutalosta on kehkeytynyt Korisliigan kärkikaartille tukala paikka, sillä Tampereen Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on käynyt kuukauden kuluessa lakeuksilla häviämässä.

Lapuan run and gun -pelityyli aiheutti alusta asti vaikeuksia Pyrinnön Punakoneelle, mutta ennakkosuosikkina peliin lähteneet vieraat pysyttelivät kotijoukkueen tuntumassa tai hienoisessa johdossa Damon Williamsin, BJ Raymondin ja Antero Lehdon mainioiden suoritusten ansiosta.

Tasainen peli ratkesi lopulta kalkkiviivoilla. Pyrinnön lamauttaneet korit sivalsi lopulta Cedric Latimer, joka toi kaaren takaa Korikobrat tasoihin (83–83) kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja räjäytti kotiyleisön viemällä lapualaiset viiden pisteen johtoon (92–87) vain 14 sekuntia ennen loppua.

Korikobrat nousi yksinoikeudella liigataulukon yhdeksännelle sijalle 92–89 (45–49)-voitolla.

Peräti 14 kertaa kolmoskaaren takaa onnistuneista lapualaisista Kyle Fogg (24/8/7 syöttöä), Jesse Perry (23/11/3 syöttöä), Lawrence Kinnard (21/5/3 syöttöä) ja Cedric Latimer (16/8) paiskivat ylitöitä voitossa.

Pyrinnöstä Damon Williams (32/14), BJ Raymond (19/15/3 riistoa/2 blokkia) ja Antero Lehto (19/3) elättelivät pisimpään toiveita vierasvoitosta. Antti Nikkilä oli edelleen sivussa.

Vilpas taas vahva kotonaan

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotikentällään Salohallissa hakenut Vilpas jatkoi hyvää kotivirettään kukistamalla Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 96–71 (48–27).

Edelleen pahasti vajaamiehisenä pelannut Kouvot jäi jälkeen Vilppaan energiatasosta ja ajautui toisen neljänneksen myötä 21 pisteen tappioasemaan. Tauon jälkeen vieraat saivat hyökkäyspäässä paremmin juonesta kiinni, mutta Vilppaan haastajaksi Kouvoista ei ollut.

Shawn Atupem (23/7/3 riistoa), Marcus Relphorde (19/5/4 syöttöä), Eero Lehtinen (14/6/5 syöttöä) ja Joseph Harris (12/11/3 syöttöä) olivat salolaisittain vahvimmat.

Kouvoista Alexander Madsen (18/3) sekä Matthew Gibson (15/2/3 syöttöä) esiintyivät pirteimmin.

Karhu karjui Lappeenrannassa

Kauhajoen Karhu lähti pitkälle kotimatkalle Lappeenrannasta hyvillä mielin, kun kotijoukkue Namika kaatui pohjanmaalaisille pistein 73–80 (34–41).

Karhu näytti ratkaisevan pelin piinkovalla puolustuspelillään neljännen jakson alussa siirtymällä 56–67-johtoon. Namikalta löytyi kuitenkin vielä ylimääräinen vaihde. Kotijoukkue lukitsi Karhun puolustuspelillään ja nousi Brandon McKnightin ja Todd Brownin johdolla 73–72-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

Pelin viime hetket kuuluivat kuitenkin Karhulle. Quincy Hankins-Cole upotti epäurheilijamaisen virheen jälkeen Karhun pisteen johtoon ja Andre Williamson donkkasi vierasjohdon kolmeen. Namika ei enää onnistunut korinteossa ja Karhu pääsi kotimatkalle voitto mukanaan.

Andre Williamson (22/10), Jussi Eskola (17/5/3 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (13/15/5 syöttöä) olivat Karhun parhaat.

Namikasta Todd Brown (24/8) oli elementissään ja Clifton Jones (5/9) pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.