Kouvot haki Pyynikiltä jatkoaikavoiton – Vilpas ja Kataja vahvoja kotiparketillaan

27.2.2019 20:58 Pyrinnön ja Kouvojen välillä oli aistittavissa jo pudotuspelimäistä tunnelmaa.

Vilppaan Jack Gibbs on osoittanut olevansa tarkkakätinen pelimies. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot palasi maaottelutauolta väkevästi kaatamalla Pyynikillä isännöineen Tampereen Pyrinnön jatkoajan jälkeen koriluvuin 80–83, 71–71 (27–32).

Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen oli monessa mielessä mielenkiintoinen. Sarjataulukossa sijoilla kolme ja kuusi majailevat joukkueet voivat hyvinkin kohdata juuri toisensa puolivälierissä.

– Nyt saamme informaatiota, kuinka viisikko, jossa on Asbury–Gipson, toimii Pyrintöä vastaan, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen odotti ennen keskiviikon ottelua.

Lehtonen on kertonut, että juuri pudotuspelejä ajatellen Kouvot on hankkinut pelaajistoonsa järkälemäisen Thomas Gipson III:n, jonka aisaparina sisäpelissä toimii niin ikään vahva Brian Asbury. Kahden ison sisäpelaajan avulla Kouvojen ajatuksena on erottautua Korisliigan muista joukkueista ja luoda sitä kautta ratkaiseva etu kiihkeissä pudotuspelikamppailuissa.

Keskiviikkona Pyrintö ja Kouvot saivat aluksi molempien hyökkäyspelaamisesta rytmin sekaisin. Puoliaikaan mennessä Pyrintö osui kaaren takaa kertaalleen, Kouvot kahdesti. Viime kaudella vielä Pyrinnössä pelannut Asbury sen sijaan mörssäröi korin läheisyydessä tehokkaasti ja Kouvot pääsi puoliaikatauolle hienoisessa johtoasemassa.

Toisella puoliajalla molemmat petrasivat korinteossa. Tasainen varsinainen peliaika huipentui Pyrinnön mainioon kiriin, joka riitti jatkoajalle.

Jatkoajalla Kouvot oli kuitenkin riittävästi niskan päällä. Toista kertaa tamperelaiset eivät enää onnistuneet ratkaisua jatkoajalle venyttämään, vaikka tasoitusheiton Pyrintö saikin vielä aikaan noin kymmenen sekuntia ennen loppua. Eron Harrisin kolmosyrityksen kuitenkin torjui Kouvojen Asbury.

– Ihan hyvä ottelu meiltä. On siellä vielä meillä parannettavaa kummassakin kenttäpäädyssä ja lopussa annoimme kovalle vastustajalle useita mahdollisuuksia tulla peliin mukaan, mutta onneksi peli kääntyi lopulta näin päin, Kouvojen pelintekijä Tuomas Hirvonen puhalsi.

– Kouvot on ollut meille tällä kaudella todella kova mittari ja hankala vastustaja. Olemme pelanneet heitä vastaan kolme peliä, joista kahdessa olemme olleet vastaantulijoita. He pelaavat hyvää joukkuekoripalloa hyökkäyksessä ja ovat etenkin puolustuksessa todella fyysisiä ja vahvoja, Pyrinnön takapelaaja Antero Lehto kehui.

Pyrinnön kolme parasta pelaaja olivat Kenneth Manigault (17/6/3s), Jaylon Tate (17/2/4s) ja Kevin Johnson Jr. (12/12/4r).

– Kouvot on tällä hetkellä ja on ollut meille hankala vastus. Se on kuitenkin huomattu, ettei me missään ihan kauheassa pulassa olla isoja joukkueita vastaan. Yksittäisiin tilanteisiin tällaiset tiukat ottelut ratkeavat, Pyrinnön Sami Toiviainen linjasi.

Kouvojen tehokkaimmat olivat Asbury (16/8), Gipson (14/8) ja Hirvonen (14/1/7s/3r).

– Aika fyysinen ottelu, ehkä enemmän meidän tyylinen ottelu kuin Pyrinnön. Pääsimme hyvin korinläheisyyteen ja sieltä tuli syöttöjä ulos, Lehtonen mietti.

Pyrinnön ottelut jatkuvat keskiviikkona Turussa. Kouvot isännöi lauantaina Salon Vilpasta.

Ottelutilasto

Vilpas piti Korihait takanaan

Korisliigan runkosarjaa kirkkaasti johtava Salon Vilpas ei antanut Uudenkaupungin Korihaille voittomahdollisuuksia kotoisessa Salohallissaan. Vilpas otti kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa 102–81 (51–40).

Vilpas karkasi jo tukevaan johtoon ensimmäisellä neljänneksellä. Korihait ei onnistunut enää missään vaiheessa nousemaan mukaan taistelemaan sarjapisteistä, vaikkakin ottelun voimasuhteet tasoittuivat avausjakson asetelmista jonkin verran.

Vilppaan tehomiehenä hääri jälleen Antonio Ballard (21/8/2s). Vilpas onnistui kolmen pisteen heitoissaan lähes 60 prosentin tarkuudella. Jack Gibbs (16/2/6s) osui kaaren takaa neljään otteseen.

Korihaiden parhaat olivat Chris Jenkins (24/8/5s) ja Marius Van Andringa (13/0).

Korihait on seitsemällä voitollaan Korisliigan viimeisenä yhdessä Kaarinan Ura Basketin kanssa. Ura on kuitenkin pelannut kaksi ottelua uusikaupunkilaisia enemmän. Korihailla on vielä 12 ottelua aikaa kerätä riittävästi voittoja välttääkseen karsintaottelut Divisioona A:n toiseksi sijouttunutta vastaan.

Vilpas puolestaan vankisti asemiaan runkosarjan valtiaana. Salolaisjoukkue on hävinnyt 29 ottelustaan ainoastaan neljä.

Vajaamiehinen Ura oli yllättää Katajan Joensuussa

Joensuun Kataja Basket nousi vaikeuksien kautta voittoon, kun sarjanousija Kaarinan Ura Basket vieraili LähiTapiola Areenassa. Kataja kaatoi kuin kaatoikin siipirikkoisen Uran lopulta selvin lukemin 96–75 (42–48). Voitto oli Katajalle jo kuudes peräkkäinen.

Uralla oli keskiviikon ottelusta sivussa lukuisia avainpelaajia. Jo pidempään loukkaantuneena olleen Pyry Rainamaan lisäksi kokoonpanosta puuttuivat myös Avery Woodson ja Fiifi Aidoo.

Kahdeksan miehen voimin pelannut Ura ei kuitenkaan jäänyt hankalia lähtökohtia surkuttelemaan. Parhaillaan Ura johti toisella jaksolla Jesse Perryn ja Stephen Croonen johdolla 18 pisteellä. Katajan maajoukkuetakamies Ilari Seppälä toi kuitenkin omasta päästä lähteneellä kaukoroiskaisullaan kotijoukkueen puoliaikatauolle jo kuuden pisteen päähän.

Vielä kolmannella jaksolla Ura johti miltei neljänneksen loppuun asti. Vähitellen Kataja kuitenkin hilautui rinnalle ja ohikin. Ura ei enää kyennyt pyristelemään, kun Kataja sai kasvatettua piste-eroa edukseen. Päätösjakso meni kotijoukkueen nimiin jo varsin selvästi 25–7.

– Palasimme maaottelutauolta ja kaveri tuli pelaamaan meitä vastaan vajaalla miehityksellä, mikä tekee rytmin ja motivaation hakemisesta vaikeaa, vaikka itseään kuinka psyykkaisi. Emme olleet alussa ollenkaan valmiita ja vastustaja painoi kovia heittoja sisään, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertasi.

– Kun olet 18 pinnaa tappiolla, peli on helppo hävitä. Hienoa, että kykenimme lisäämään työmäärää ja viemään pelin. Tämä opetti sen, että lisäämällä oman tekemisen tasoa ja tempoa, voit vaikuttaa pelin lopputulokseen.

Katajan nousun ruumiillistumaksi nousi uudessa joukkueessaan debytoinut Kevin Bracy-Davis, joka heitti kolmannella jaksolla 15 pistettä. Kaikkinensa Bracy-Davis tehoili monipuolisesti 20 pistettä ja kuusi levypalloa. Topias Palmi (17/10/5s) täytti tilastosarakettaan komeasti. Myös takamies Seppälä (21/6/4s) pelasi erinomaisen ottelun.

Uran parhaat olivat väkivahva Perry (21/14) ja nopeajalkainen Croone (19/4).

Katajan kausi jatkuu sunnuntaina Kauhajoella. Uralla on edessään lauantaina tärkeä kotiottelu Lapuan Kobria vastaan.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.