KTP ei onnistunut venyttämään voittoputkeaan Salossa sarjakärjen kotiluolassa

2.4.2019 20:47 Vilppaalle 30 pistettä kasannut Jack Gibbs oli jälleen tulessa kaaren takaa.

Vilppaan Jack Gibbs on pelannut viime viikot huimalla tasolla. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan ykkönen on nyt yhtä voittoa vaille varmasti Salon Vilpas, kun Kotkan KTP-Basket kärsi Salohallissa 1879 katsojan edessä tappion lukemin 101–84 (44–39). Vilppaalla on jäljellä enää kolme runkosarjaottelua, joista yksikin voitto riittää piikkipaikan varmistamiseen.

Puolivälierien kotiedusta taistelevalle KTP:lle tappio Salossa tarkoitti kolmen ottelun voittoisan taipaleen katkeamista. KTP on nyt sarjataulukon neljännellä sijalla 20 voitollaan 36 ottelusta. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Joensuun Kataja Basket hengittää niskassa vain yhden voiton takamatkalla. Tasapisteissä tosin KTP:llä on Katajaan nähden etu.

– Tiukka vääntö oli. Tästä ei varmasti oltu mitään varmaa voittoa meille papereihin laskettu alun perinkään. Ihan hyvä taistelu oli johonkin pisteeseen asti. Sitten kun Salo nykäisi eroa, niin se retkahti aika nopeasti. Kaikkemme tehtiin tänään, mutta ei voitu paremmallemme mitään, KTP:n Antto Nikkarinen mietti.

Jo avausneljännes Salossa paljasti kamppailun käsikirjoituksen: pudotuspeleihin valmistautuvien kärkijoukkueiden pelaaminen alkaa näyttämään hiljalleen hyvinkin valmiilta. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hyvin ja käyttivät pistetehtailussa monipuolisuuttaan. Etenkin Vilppaan takamies Jack Gibbs oli jälleen heti tehokkaalla pelipäällä.

Toinen neljännes oli lähes kauttaaltaan Vilppaan näpeissä. Kotijoukkue käväisi jo yhdeksän pisteen johdossa, mutta pieni huolimattomuus söi puoliaikajohdosta muutaman pisteen.

Vilppaan laituri Mikko Koivisto heitti tarkasti 10 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Gibbs johdatti Vilppaan karkumatkalle

Kolmannella jaksolla joukkueiden hyökkäysarsenaalit ainoastaan paransivat suoritustasoaan. Vilpas voitti vauhdikkaan kolmannen jakson 30–29. Näin päätösjaksolle Vilpas pääsi kuuden pisteen etulyöntiasemasta.

Kun sarjakärjen pelaajiston ranteet olivat lämminneet, ei KTP enää pysynyt millään kolmostulituksessa kintereillä. Vilpas pelasi ajoittain kuin hurmiossa ja sarjapisteiden kohtalo ratkesi jo ennen viimeisiä minuutteja, kun Gibbsin johdolla salolaisjoukkue karkasi voittoon.

Lopulta Vilpas onnistui 16 kolmen pisteen heitossa. Gibbs (30/0/6s) osui kaaren takaa kuudesti ja Brandon Taylor (21/5) neljästi.

– Erityisesti edellisen ottelumme (tappio Salossa Seagullsia vastaan) jälkeen halusimme tulla tänään kentälle ja pitää hauskaa. Meillä oli hyvät harjoitukset alla ja pallo liikkui hyvin. 19 syöttöä joukkueena kertoo, että löysimme nyt vapaat miehet paremmin. Kun saamme pallon liikkeelle ja jokaisen pelaajan mukaan peliin, niin olemme vaarallinen joukkue, Gibbs kertasi.

KTP:ltä pelintekijä Antto Nikkarinen (17/3/3s) oli välähdyksittäin lähes pitelemätön. Donte Thomas (19/10) ja Tyrell Nelson (13/10) takoivat kumpainenkin tupla-tuplan. Myös Joonas Lehtoranta (12/1/2s) jatkoi hyvää virettään.

Vilppaalla on lauantaina Kauhajoella mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykköstilansa. Karhu Basketin pitäisi voittaa ensin keskiviikkona Tampereella sekä lauantaina Vilpas vähintään seitsemällä pisteellä noustakseen sarjataulukossa tasapisteissä Vilppaan edelle. KTP:n viikko jatkuu perjantaina Kotkassa.

Ottelutilasto

KTP:n ja Tomi Kamisen tavoitteena on päästä puolivälieriin kotiedun turvin. Kuva. Ville Vuorinen
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia