Pasi Riihelä palaa liigaparketeille, Kouvoihin

5.1.2010 14:41 Loukkaantumisista kärsivä Korisliiga-joukkue Kouvot on saanut kokoonpanoonsa huippumeriitit omaavan paluumuuttajan, kun kolmesti pääsarjan vuoden pelaajana palkittu Pasi Riihelä, 34, tekee paluun liigaparketeille. Kouvojen ja Riihelän sopimus on aluksi ottelukohtainen.

Viime keväänä leikkauspöydälle kautensa päättänyt Pasi Riihelä tekee paluun pääsarjaan ja Kouvojen miehistöön.

Riihelä on kaksinkertainen Suomen mestari ja nelinkertainen cup-voittaja. Kuvat: Kimmo Metsälä & Tuomo Kuusisto.

199–senttinen Riihelä pelasi vielä viime kaudella Lappeenrannan NMKY:n riveissä, mutta akillesjänteen repeämän takia kausi jäi kesken. Hän kävi kevättalvella korjauttamassa nilkkansa ja on sen jälkeen kuntouttanut sitä.

Suomea 66 kertaa miesten maaottelussa uransa aikana edustanut Riihelä teki debyyttinsä SM-tasolla kasvattajaseurassaan Kankaantaan Kisan paidassa kaudella 1995-96, jonka päätteeksi hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Kyseisen kauden jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Kouvoihin, jolloin hänet valittiin vuorostaan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (1997) ja ensimmäisen kerran vuoden pelaajaksi (1998).

Kouvoista matka jatkui kausiksi 1998-2001 Saksan, Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoihin. Suomeen Riihelä palasi kaudella 2001-02, jolloin seuraksi tuli Lappeenrannan NMKY. Hän johti joukkueensa kahdesti Suomen mestariksi (2005, 2006) ja neljästi cup–voittajaksi (2005, 2006, 2007, 2008).

- Meillä on ollut valitettavaa epäonnea loukkaantumisten ja sairastelujen johdosta. Haimme viime viikkoina vahvistusta rotaatioomme, ja olen erittäin iloinen että löysimme akuuttiin tilanteeseen apuun Pasi Riihelän. Pasi tuo joukkueelle paitsi kokemusta ja pelillistä johtajuutta, myös positiivisena ihmisenä energiaa tekemiseemme, arvioi Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala taustoittaa uusinta hankintaa.

Kouvoilla on sairastuvalla kotimaisista luottopelureistaan Antti Kanervo, Ville Kaunisto ja Matti Nuutinen.

- Kouvot haluaa menestyä ja kaverit tarvitsivat apua. Näen tämän sopimuksen hyvänä mahdollisuutena pelata Suomen huipulla taas kerran, varsinkin kun perheen ja oman yrityksen kanssa sopiva paketti löytyi. Uskon, että minulla on annettavaa joukkueelle sekä pelillisesti että henkisesti. Olen iloinen ja intoa täynnä muutaman kuukauden tauon jälkeen, Pasi Riihelä kommentoi paluutaan Korisliigaan.

- Olemme sopineet Pasin kanssa niin, että helmikuun puoliväliin asti sopimus on ottelukohtainen. Siitä eteenpäin sopimus jatkuu kauden loppuun asti. Toivottavasti Pasi pelaa meillä vielä vapun tienoillakin, heittää Kouvojen toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä uuden vuoden toiveena viitaten joukkueen pudotuspelimenestykseen.

Kouvojen riveissä Riihelä pelaa jo mahdollisesti tämän viikon keskiviikon kotipelissä sarjakärkeä Pyrintöä vastaan, viimeistään lauantain kotipelissä nousukuntoista Kauhajoen Karhuja vastaan. Kouvot on tehnyt myös loppukautta sekä ensi kautta koskevan sopimuksen oman kasvattinsa Kalle Koukin kanssa.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut

Asiat

 
12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

10.5.2024 13:03 Valmentajat

HKVT-kurssilta valmistui 15 valmentajaa, Grönberg valittiin kurssin priimukseksi

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on Suomen Koripalloliiton valmentajille suunnatun peruskoulutuksen viimeinen kokonaisuus. Entinen naisten maajoukkuepelaaja Camilla Grönberg valittiin kurssin priimukseksi ensimmäisenä naisvalmentajana.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

8.5.2024 13:29 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue rantautui Lappeenrantaan

Lappeenrannassa vietettiin vuoden hauskinta koulupäivää vaihtelevassa säässä.

8.5.2024 10:00 Sudenpennut

Liput nuorten EM-kotikisoihin ovat nyt myynnissä

Suomalaisia korisfaneja hemmotellaan tulevana kesänä! Euroopan parhaat nuoret koripalloilijat saapuvat ensi kesänä Tampereelle, kun Suomen Sudenpennut isännöivät 18-vuotiaiden miesten EM-kisoja 27.7.-4.8.2024.

8.5.2024 09:08 3x3

Ilmoittautuminen kesän 3x3 SM-turnauksiin on avattu

3x3-kesä lähestyy. Kauden aikana pelataan kolme turnausta sekä finaaliturnaus. Ilmoittautuminen kesän turnauksiin on nyt avattu.

Näytä lisää vastaavia