Tiukka Pirkanmaan derby ratkesi kalkkiviivoilla Pyrinnölle – myös Kauhajoki ja Kouvot juhlivat

5.2.2020 21:21 Tampereen Pyrintö vei nimiinsä viimeiseen asti taistellun paikalliskamppailun BC Nokiaa vastaan. Kauhajoen ja Kouvojen voitot tulivat helpommalla.

Antero Lehto keräsi 18 pistettä ja kuusi syöttöä Pyrinnön tiukassa voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö matkusti lyhyen matkan paikallisvastustajansa luo ja pääsi todelliseen taisteluun. BC Nokia ei luopunut pisteistä helpolla mutta taipui lopulta 93–97.

Pyrinnön kovin korintekijä oli 21 pistettä ja kuusi levypalloa kerännyt voimahyökkääjä Benjamin Raymond, mutta paljoa hänen jälkeensä ei jäänyt paikallissankari Antero Lehtokaan. Kokenut pelinjohtaja nakutteli ottelussa 18 pistettä – osuen kaaren takaa kolme kertaa neljästä – ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Lehdon vaikutus voittoon oli kiistaton, sillä hänen +/–-saldonsa oli joukkueensa korkein.

Nokian isoimman pistesaldon keräsi Stacy Davis 25:llä. Tuorein vahvistus Larry Anderson jäi 12:een mutta antoi neljä onnistunutta koriin johtavaa syöttöä.

Pyrintö on parhaillaan sarjataulukossa viides 34 pisteellä, kun taas Nokia on kahdeksannella sijalla juuri ja juuri playoff-viivan päällä pitäen hallussaan 26 pistettä.

Ottelutilastot

 

Kauhajoen ja Kouvojen työ helpompaa

Kauhajoen Karhu Basket pelasi Korihait kumoon hieman kevyemmin. Korihait kävi kyllä kahden pisteen päässä voittajista vielä kolmannella jaksolla, mutta sen jälkeen ero pääsi taas repeämään ja ottelu päättyi 92–76.

Illan pistelinkona toimi Okko Järvi, joka teki Kauhajoen pisteistä 21. Vaikka Järven kaukoheitoista upposi ainoastaan 2/7, hän paikkasi vahingon vapaaheittoviivalla, jossa pussiin putosi ihailtavat 9/9.

Korihaiden rivissä tähän asti erinomaisesti esiintynyt Kevin Ware osui kaaren takaa 3/4 mutta pelasi muutoin vaatimattoman illan jääden kymmeneen pisteeseen. Paremmin onnistui vasta hiljattain Korisliigaan siirtynyt joukkuetoveri Nicholas Banyard, joka keräsi 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Tämä on tasokas ja aggressiivinen liiga. On täytynyt totutella siihen ensimmäiset pelit. Täytyy tulla täysillä jokaiseen pallonhallintaan tai vastustaja käyttää sen hyväkseen, kuten tänään kävi, totesi Banyard.

Ottelutilastot

Kouvojen voitto puolestaan oli vielä reippaampi kuin Kauhajoen. Lahti Basketball kaatui omalla kotikentällään luvuin 73–100.

Kouvojen sankarit olivat penkiltä tullut Avery Woodson, joka nappasi 24 pistettä, sekä avausviisikon sentteri Kevin Johnson Jr, jolle kertyi 15 pistettä, 11 levypalloa ja neljä syöttöä. Lahtelaisten korihai tuli niin ikään vaihtomiesten rivistä, mutta luvut olivat vaatimattomammat. Logan McLane tilastoi joukkueensa korkeimpana lukemana 16 pistettä.

– Olemme parantaneet puolustuspeliämme, ja sillä saadaan painetta pois hyökkäyksestä. Tänään kyllä upposivat vähän vaikeammatkin heitot, ja kentällä oli hauskaa! totesi Kouvojen Severi Kaukiainen.

Ottelutilastot

Asiat

 
17.5.2024 08:37 Korisliiga

Boyd ja Salmi jatkavat Kouvoissa - Rasmus Lindberg uutena joukkueeseen

Kouvot on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset Henry Boydin, Eemeli Salmen ja Rasmus Lindbergin kanssa. Boyd aloittaa sopimuksen myötä syksyllä toisen kautensa Kouvolassa, Salmi puolestaan jo viidennen. Lindbergille kausi on ensimmäinen Kouvot-paidassa.

16.5.2024 10:02 Korisliiga

Eero Innamaa siirtyy Vilppaan takakentälle

Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Kauhajoen riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

Näytä lisää vastaavia