ViVe yllätti Catzin, myös HyPo ja FoA voittoihin

8.10.2016 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella nähtii yllätys, kun Vimpelin Veto haki vierasvoiton Catzistä lukemin 52-60 (27-26). Hyvinkäällä Huima oli täysi vastaantulija, kun kotijoukkue Ponteva jyräsi 92-46 (51-22) -kotivoittoon. Forssan Alku puolestaan jatkaa tappiottomana joukkueena sarjassa haettuaan vierasvoiton HBA:sta luvuin 87-98 (46-46).

Salomaa ja HyPo pyörittelivät Huiman kumoon.

FoA jatkaa sarjassa tappiottomana. Kuvat: Kai Kilappa, Matti Koskinen.

Hallitseva Suomen mestari Catz joutui lähtemään syömähammastaan Elena Reshetkoa, joka näkyi vääjämättä etenkin levypallopelissä, sillä Veto vei levypallot nimiinsä peräti 35-60.

Ottelu eteni puolustusvoittoisesti, eikä kummankaan joukkueen heittoprosenteissa ollut kehuttavaa.  Tasaisesti ensimmäiset 38 minuuttia edennyt ottelu ratkesi lopulta vieraiden hyväksi loppuhetkillä Wilesia Hardyn (11/11) and-onella sekä Noora Järvikankaan (14/7) kahden pisteen korilla.

Voittajilta lisäksi onnistuivat Olivia Nash (15/6) ja hurjan määrän irtopalloja kerännyt Ashley Luke (10/21). Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Samarie Walker (23/12) sekä 11 pistettä upottanut Ariel Massengale.

Lisätiedot: Ottelutilastot

HyPo pelaili Huiman kumoon

Äänekosken Huima saapui Hyvinkään Martinhalliin ilman avainpelaajiin kuuluvaa Kenya Robinsonia. Robinsonin puuttuminen heijastui vieraiden tekemiseen hyökkäyspäässä merkittävällä tavalla. Varsinkin joukkueen amerikkalaispelaajille Dyana Pierrelle (10/9) ja Dana Jonesille (2/4) korin teko tuotti vaikeuksia (2p heitot yhteensä 0/29).

Ensimmäiset kolme minuuttia kirjattiin HyPolle 10-0 ja nopeasti tilanne oli 27-4 ja sitä myöten voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, vaan myös loput kolme neljännestä kirjattiin selvin luvuin kotijoukkueelle.

- Olimme puolustusmielisiä tänään täydet 40 minuuttia, josta kertoo se, että Huima ei tehnyt yhdelläkään jaksolla yli 12 pistettä. Meillä oli oikea ilme puolustuspäässä, HyPo-luotsi Miikka Sopanen suitsutti.

Laajalla rintamalla onnistumisia keränneen Pontevan tehokkaimmat olivat Henna Salomaa (15/8), Titta-Riina Lepistö (14/13) sekä Taru Tuukkanen (13/6). Huimalta ennakkoluulottomasti taistelivat Henna-Riikka Paajanen (4/7), Karoliina Rytkönen (8/1) ja Riina Kärkkäinen (11/6).

Alku jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena jatkaa Forssan Alku, joka nappasi kolmannen voittonsa nyt Helmi Basket HBA:n kustannuksella.

Kotijoukkue vei nimiinsä levypallot peräti 57-38, mutta ratkaiseva ero lopputuloksen kannalta näkyi menetysten määrässä - HBA menetti pallon 25 kertaa, kun FoA taas vain kahdeksasti.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ensimmäiset 30 minuuttia, jonka jälkeen Alku alkoi päätösneljänneksellä repiä eroa vahvasti esiintyneen Kiana Johnsonin (28/4/10) johdolla, eikä HBA kyennyt vastaamaan vieraiden vauhtiin.

Johsnonin lisäksi Alulta onnistuivat Ashley Clark (19/10) sekä Tyonna Snow (21/5/6 syöttöä). Kotijoukkueelta hienosti urakoivat Sofia Rajala (25/12) ja Helmi Tulonen (12/13).

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.