Mikael Jantunen näyttänyt kyntensä Euroopan huipulla – ”Kaikki lähtee siitä päivittäisestä työstä”

28.10.2024 14:48 Mikael Jantunen on aloittanut toisen kautensa ranskalaisseura Paris Basketballin riveissä. Jantunen on osoittanut pystyvänsä loistamaan myös Euroopan kirkkaimmissa valoissa.

Mikael Jantunen on aloittanut hienosti Euroliigassa. (Kuva: Paris Basketball)

Paris Basketballin viime kausi oli menestys. Tuomas Iisalon alaisuudessa Paris voitti EuroCupin ja Ranskan Leaders Cupin ja eteni Ranskan finaaleihin. EuroCupin voiton myötä Paris pääsi myös Euroliigaan täksi kaudeksi. Jantusen mukaan kausi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

- Hyvä meininki on ollut. Aika paljon on ollut uutta esimerkiksi pelirytmin kanssa, mutta on ollut siistiä. Olen aina halunnut päästä tälle tasolle ja seuraavaksi on suoriuduttava korkealla tasolla, että pystyy näyttämään mihin pystyy. Paljon hyvää ollut alkukaudesta, Jantunen summaa alkukauden.

Paris Basketball ihastutti viime kaudella Euroopan tehokkaimmalla ja vauhdikkaimmalla hyökkäyspelaamisella ja joukkue nousi kertaheitolla Eurooppalaisen koripallon huipulle. Ranskan liigassa Paris voitti peräti 25 ottelua peräkkäin, joka oli uusi sarjan ennätys, ja hävisi EuroCupissa ainoastaan yhden pelin koko kaudella. Jantunen nautti kaudestaan Iisalon alaisuudessa.

- Viime kausi Tuomaksen kanssa oli aika erilainen mitä minulla oli ollut aikaisemmin. Viihdyin todella hyvin ja opin todella paljon Tuomaksen alaisuudessa. Pääasia oli, että pystyin kehittymään pelaajana mielestäni paljon ja siinä Tuomas auttoi. Kokemuksena koko viime kausi oli todella hieno ja joukkuemenestyksemme oli erinomainen. Suuri kiitos siitä kuuluu Tuomakselle ja sille päivittäiselle vaatimustasolle, jonka hän asetti meille pelaajille sekä itselleen.

Täksi kaudeksi joukkueen pelaajarunko pysyi pääosin samana, mutta Iisalo lähti NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi. Uudeksi päävalmentajaksi tuli brasilialainen pelaajalegenda Tiago Splitter. Vuoden 2014 NBA-mestari on aiemmin toiminut apuvalmentaja Brooklyn Netsissä ja Houston Rocketsissa. Jantusen mukaan siirtymä Splitterin aikakauteen ei ole tuottanut suurempia ongelmia.

- Se on mennyt hyvin. Meiltä moni pelaaja pysyi viime kauden joukkueesta, joten se tietenkin helpotti asiaa. Olemme pitäneet myös joitain asioita pelillisesti ja tietenkin uusi valmennus on tuonut mukanaan uusia asioita ja oman tyylinsä. Meillä on tällä hetkellä sellainen sekoitus uutta ja vanhaa. Välillä se on onnistunut paremmin ja välillä heikommin. Kunhan saamme enemmän pelejä alle, niin parannamme varmasti. Meillä on ollut myös tähän alkuun kovia vastustajia muun muassa Euroliigassa ja olemme osoittaneet pärjäävämme. Hyvillä mielin voimme katsoa eteenpäin ja paras on vielä tulossa.

Paris aloitti Euroliigan kolmella niukalla tappiolla, mutta neljännessä rävähti. Paris Basketball otti kotiyleisönsä edessä historiansa ensimmäisen voiton Euroliigassa kaatamalla hallitsevan mestari Panathinaikosin 84-80.

- Olihan se hienoa ottaa tuollainen voitto. Tiedostimme, että pystymme kilpailemaan tässä sarjassa kaikkia joukkueita vastaan. Se oli meiltä hyvä voitto, mutta muissa peleissä olemme hävinneet muutamalla pisteellä. Jos ne olisivat menneet toisinpäin, niin olisimme ihan erilaisella rekordilla. Hyvä voitto joo, mutta päällimmäisenä mielessä silti ne tappiot. Joka peli on oma taistelunsa.

Jantusen ura on ollut nousujohtoinen. Kahden yliopistovuoden jälkeen hän aloitti ammattilaisuransa Belgiasta Mestarien liigaa pelanneessa Filou Oostendessa, josta hän siirtyi kovaan Italian liigaan Trevisoon. Sieltä tie vei viime kaudeksi Ranskaan ja tällä kaudella hän taistelee jo Euroliigan kirkkaissa valoissa. Euroliigaa pidetään maailman toiseksi kovimpana sarjana heti NBA:n jälkeen.

- Euroliiga on taas yksi askel eteenpäin fyysisyydessä, taitotasossa, pelinopeudessa...Ne ovat kaikki pykälän korkeammalla tasolla kuin EuroCupissa.

Mikael Jantunen on saanut kovia pelejä jo aiemmin maajoukkueen mukana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen on näyttänyt olevansa kuin kalavedessä Euroopan kirkkaimpien valojen loisteessa. Hän on tilastoinut tähän saakka keskiarvoikseen 9,5 pistettä ja 5,0 levypalloa.

- Kaikki lähtee siitä päivittäisestä työstä, että se on korkeatasoista. Totta kai maaottelutkin ovat auttaneet siinä, että on huomannut pystyvänsä kilpailemaan ketä vastaan tahansa. Siinä mielessä oli luottavainen olo eikä se yllätyksenä tullut. Pelaamme joinain viikkoina kolme peliä, niin aika paljon oppii siinä miten saa kaiken irti joka peliin. Jos et saa kaikkea irti, niin silloin et pysty kilpailemaan huipulla. Täytyy vain aina mennä kentälle pelaamaan ja näyttää mitä osaa.

Viime kauden jälkeen odotukset tätä kautta kohtaan ovat korkealla. Ranskan liigassa Paris on aloittanut kauden hyvin ollen kärkitaistelussa mukana ja Euroliigassa se on näyttänyt pystyvänsä haastamaan minkä joukkueen tahansa. Jantusen mukaan kaudelle ei ole asetettu mitään erityisiä tavoitteita.

- Tavoitteena on lähteä aina voittamaan seuraavaa peliä. Meillä on niin paljon pelejä, ettei tässä oikein pysty katsomaan liikaa eteenpäin. Jos miettii, mikä tilanne olisi kuukauden päästä, niin siihen väliin mahtuu 10 peliä. Pakko vain keskittyä siihen seuraavaan peliin.

Susijengi kohtaa marraskuussa Georgian

Jantunen on jälleen Susijengin mukana, kun EM-karsinnat jatkuvat marraskuussa tuplaottelulla Georgiaa vastaan. Jantunen muistuttaa, että pelit ovat tärkeä osa valmistautumista ensi vuoden EM-kotikisoihin.

- Mukava ja kiva päästä taas näkemään kavereita ja pelaamaan tutussa ympäristössä. Nämä ovat meille todella tärkeitä pelejä. Luonnollisesti meillä on jo paikka kotikisoissa, mutta nämä toimivat jo tärkeänä valmistautumisena niitä kohti. On tärkeä saada hyviä tuloksia ja kokemuksia. Kiireisen kauden aikana on kiva päästä vähän näkemään kavereita ja pelaamaan heidän kanssaan, Jantunen iloitsee.

Susijengin kokoontuu yhteen ensimmäistä kertaa sitten kesän olympiakarsintojen. Jantusen tähtääin tuleviin otteluihin ovat selkeät.

- Meidän tavoitteena on ottaa kaksi voittoa. Olemme näyttäneet pystyvämme kilpailemaan korkealla tasolla ja meidän täytyy vain jatkaa siitä mihin kesällä jäimme ja jatkaa omalla tavallamme. Georgia on hyvä joukkue, mutta heillä oli vähän vaikeat kaksi ensimmäistä peliä, joten he tulevat varmasti kovaa näihin peleihin ja nämä ovat heille tärkeät pelit myös.

Susijengin pelaajat viime viikolla:

Euroliiga:
AC Monaco-Paris Basketball 80-87
Mikael Jantunen (Paris Basketball): 11 pistettä, 2 levypalloa, 2 syöttöä
Ottelutilastot

Bayern München-Olympiakos 84-80
Gordon Herbert (Bayern München, päävalmentaja)
Daniel Herbert (Bayern München, apuvalmentaja)
Ottelutilastot

EuroCup:
Hapoel Jerusalem-Cluj-Napoca 73-81
Sasu Salin (Cluj-Napoca): 5 pistettä, 1 levypalloa, 1 syöttö
Ottelutilastot

FIBA Europe Cup:
Patrioti Levice-Bursaspor 63-78
Aatu Kivimäki (Patrioti Levice): 5 pistettä, 1 levypallo, 5 syöttöä, 2 riistoa
Ottelutilastot

Kalev/Cramo-Alba Fehervar 95-89
Severi Kaukiainen (Kalev/Cramo): 7 pistettä, 4 levypallo, 4 syöttöä
Ottelutilastot

Prievidza-Bilbao 61-84
Remu Raitanen (Prievidza): 5 pistettä, 4 levypalloa, 1 riisto
Ottelutilastot

Ranskan LNB:
Strasbourg-Limoges 110-90
Edon Maxhuni (Strasbourg): 22 pistettä, 1 levypallo, 5 syöttöä, 1 riisto
Mikko Larkas (Limoges, apuvalmentaja)
Ottelutilastot

Cholet-Paris Basketball 90-80
Mikael Jantunen (Paris Basketball): 3 pistettä, 2 levypalloa, 1 syöttö
Ottelutilastot

Espanjan ACB:
Rio Breogan-Lleida 77-81
Alexander Madsen (Lleida): 2 pistettä, 1 levypallo
Ottelutilastot

Andorra-Granada 87-71
Elias Valtonen (Granada): 8 pistettä, 2 levypalloa, 1 syöttö
Ottelutilastot

Primera FEB:
Moron-Tizona Burgos 80-99
Thomas Tumba (Moron): 18 pistettä, 2 levypalloa, 1 torjunta
Ottelutilastot

Saksan Bundesliiga:
Rostock Seawolves-Niners Chemnitz 60-68
Olivier Nkamhoua (Chemnitz): 10 pistettä, 10 levypalloa, 1 syöttö
Ottelutilastot

Frankfurt Skyliners-Academics Heidelberg 72-95
Daniel Jansson (Heidelberg, päävalmentaja)
Ottelutilastot

Bayern München-Würzburg 70-69
Gordon Herbert (Bayern München, päävalmentaja)
Daniel Herbert (Bayern München, apuvalmentaja)
Ottelutilastot

Romanian liiga:
Rapid Bukarest-Cluj-Napoca 75-91
Sasu Salin (Cluj-Napoca): 3 pistettä, 2, levypalloa, 6 syöttöä
Ottelutilastot

Adrianmeren ABA2:
Rabotnicki-Bosna 74-99
Perttu Blomgren (Bosna): 2 syöttöä
Ottelutilastot

Slovakian liiga:
Handlova-Patrioti Levice 70-72
Aatu Kivimäki (Patrioti Levice): 3 pistettä, 3 levypalloa, 3 syöttöä, 2 riistoa
Ottelutilastot

Inter Bratislava-Lucenec 104-79
Pieti Poikola (Lucenec, päävalmentaja)
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliiga:
Tartu Ülikool-Kalev/Cramo 81-85
Severi Kaukiainen (Kalev/Cramo): 10 pistettä, 3 levypalloa, 4 syöttöä
Ottelutilastot

Unkarin liiga:
Honved-KTE Kecskemet 58-87
Ilari Seppälä (Kecskemet): 22 pistettä, 1 levypallo, 2 syöttöä, 1 riisto
Ottelutilastot

Japanin B-league:
Seahorse Mikawa-Yokohama B-Corsairs 78-59
Ottelutilastot

Yokohama B-Corsairs-Shiga Lakes 77-71
Ottelutilastot

Yokohama B-Corsairs-Shiga Lakes 77-75
Ottelutilastot

Lassi Tuovi (Yokohama, päävalmentaja)
Jukka Toijala (Yokohama, apuvalmentaja)

Australian NBL:
NZ Breakers-Melbourne Phoenix 62-88
Ottelutilastot

Sydney Kings-NZ Breakers 89-93
Ottelutilastot

Petteri Koponen (NZ Breakers, päävalmentaja)

Henkilöt

 
21.10.2024 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen kaatamassa Euroliigan mestaria – Olivier Nkamhoua kovassa iskussa

Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa ensimmäisen voiton Euroliigassa makeimmalla mahdollisella tavalla, kun se voitti hallitsevan mestari Panathinaikosin. Olivier Nkamhoua puolestaan johti Niners Chemnitzin kahteen tärkeään voittoon viikolla.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

19.10.2018 08:26 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy hurjana EuroCupissa

Erik Murphy oli jälleen Frankfurtin ykkösnimi, kun hän pamautti 23 pistettä vajaassa 25 minuutissa, kun Frankfurt Skyliners voitti EuroCupin ottelussa Rytas Vilnan. Eurokentillä suomalaispelaajista Murphy ja joukkuekaverinsa Shawn Huffin lisäksi voittoja pääsivät juhlimaan myös Sasu Salin ja Alex Murphy.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

21.10.2024 17:12 Suomalaiset ulkomailla

Sara Bejedillä haastava alkukausi – ”Positiivisuuden kautta”

Kaikki näytti hyvältä, kun Sara Bejedi, 24, paukutti Euroliigan karsinnoissa kolmen pisteen heittoja sisään ja auttoi joukkueensa himoitun kilpailun porteille. Sen jälkeen kaikki kuitenkin muuttui.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

Näytä lisää vastaavia