Kouvot haki vierasvoiton Helsingistä – ”Meillä oli aika vaiherikas alkukausi”

23.11.2018 20:55 Vajaamiehinen Pyrintö piti vaisusti esiintyneen Kobrat takanaan.

Pyrinnön Kenneth Manigault jatkoi loistavaa marraskuutaan Kobria vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot katkaisi kahden ottelun tappioputkensa Helsingissä ja pääsi maaottelutauolle voittoisissa tunnelmissa. Seagulls kaatui vierasjoukkueen käsittelyssä koriluvuin 74–88 (36–40).

– Otimme paljon tärkeitä stoppeja etenkin toisella puoliajalla. Erittäin hyvä voitto, Kouvojen takapelaaja Severi Kaukiainen (8/1) iloitsi.

Kouvot vei ottelua oikeastaan alusta loppuun. Vierasjoukkue voitti jokaisen neljänneksen.

Kouvojen paras pelaaja oli Brian Asbury, joka kokosi tilastoihinsa 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Pelintekijä Tuomas Hirvonen (14/4/8s) loi puolestaan joukkuetovereilleen jatkuvasti mahdollisuuksia korintekoon.

Seagullsin pirtein oli jälleen Chris Ortiz (19/4). Helsinkiläisjoukkueen tuorein hankinta Jalen Jackson takoi vajaassa 20 minuutissa 12 pistettä.

Molemmilla joukkueilla on nyt edessään maaottelutauko. Kouvojen pelaajille tauko ei kuitenkaan varsinaisesti tarkoita lepoa.

– Treeniä on luvassa ja vähän siinä sivussa armeijaakin itselle. Lisäksi ykkösdivisioonassa tulee pelejä viikonloppuisin meille osalle, Kaukiainen luetteli tauon tehtävälistaa.

Seagullsilla on kasassa yhdeksästä ottelusta kolme voittoa. Kouvolla voittoja on viisi 11 ottelusta.

– Meillä oli aika vaiherikas alkukausi, on ollut pelaajistossa vaihdoksia ja paljon eri syistä poissaoloja. On kuitenkin katsottava isoa kuvaa. Meidän tarkoitus on kehittää pelaajia ja antaa vastuuta. Myös joukkueen pelaamisessa on nähtävissä hiljalleen hyviä merkkejä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

Ottelutilasto

Pyrintö ei antanut Kobrille mahdollisuuksia yllätykseen

Tampereen Pyrintö selätti pelaajamateriaalinsa ongelmat ja kaatoi lopulta melko vaivattomasti Pyynikillä vierailleen Lapuan Kobrat 95–87 (43–39).

Pyrinnön riveistä oli sivussa peräti viisi kotimaista pelaajaa: Joonas Caven, Antero Lehto, Osku Heinonen, Ville Haapoja sekä Lassi Kilpinen. Siitä huolimatta kotijoukkue vei heti alussa ottelua mielin määrin.

– Hyvä fiilis, että voitettiin tämän viikon vaikeuksien ja kaikkien poissaolojen jälkeen. Nyt pääsemme tauolle vähän parantelemaan loukkaantuneita ja kehittämään samalla omaa pelaamistamme, Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen iloitsi.

Toisella neljänneksellä Kobrat taisteli lähinnä Khalil Smallin (32/7) yksilösuorituksilla puoliajalle neljän pisteen päähän. Myös Panu Peltokangas (11/8) oli lapualaisjoukkueen riveistä läpi kamppailun erinomainen molemmissa päissä kenttää.

Ottelun toinen puolisko oli Pyrinnön hyppysissä alusta loppuun. Kobrat ei saanut kunnollista kirivaihdetta päälle, kun kotijoukkue teki tasaiseen tahtiin kovin helppoja koreja.

Pyrinnön kotivoiton takeena toimi loistavasti esiintynyt amerikkalaisnelikko: Kenneth Manigault (28/9), Eron Harris (22/5), Jaylon Tate (18/6/15s) sekä Kenneth Johnson Jr. (12/14).

Kobrien päävalmentaja Lars Ekström totesi, että ensi viikolla Lapualle saapuu uusi ulkomaalaisvahvistus loukkaantuneen Michael Morsellin tilalle.

– Lähellä on, että uusi mies olisi ensi viikon alussa Suomessa. Tiedotamme asiasta, kun kaikki on varmaa, Ekström lupasi.

Pyrinnön kausi jatkuu 7. joulukuuta kotiparketilla Joensuun Kataja Basketia vastaan. Samana päivän Kobrat toivottaa Lapualle tervetulleeksi sarjakärki Salon Vilppaan.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.