Pyrintö haki voiton Joensuusta

9.1.2011 Korisliigan sunnuntaikierroksen kärkikamppailu pelattiin Joensuussa, jossa Tampereen Pyrintö katkaisi vajaalukuisenakin Katajan seitsemän kotivoiton sarjan haettuaan pisteet 92-80 (47-37) -tuloksella. Myös KTP, Karhu, Honka, Vilpas ja Korihait olivat voitokkaita sunnuntaina.

Antti Nikkilä avitti puolustuksellaan ja 21 pisteellään Pyrinnön voittoon.

Lahti ei löytänyt keinoja KTP:n Jerald Fieldsin pysäyttämiseksi.

Jeremiah Wood teki eleettömästi 17 pistettä, kun Karhu katkaisi tappiokierteensä.

Vajaalukuinen Honka puristi voiton Tarmosta John Williamsonin johdolla.

Nicchaeus Doaks on ollut vireessä Vilppaan kääntäessä kelkkansa.

Lawrence Wright ja Korihait juhlivat vierasvoittoa sunnuntaina. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Pyrintö hallitsi Joensuussa peliä alkuminuuttien jälkeen ja piti toisella puoliskolla vakuuttavasti runsaan kymmenen pisteen johtoa.

- Saimme puolustuspäässä kolmen sekunnin alueen tukkoon ja pääsimme myös juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, kertoi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola, joka joutui muokkaamaan ennen peliä taktiikkaansa, kun Antwine Williamsin jalka ei ollut pelikuntoinen.

Kuudennen peräkkäisen voiton ottaneesta Pyrinnöstä Damon Williams heitti 27 ja Antti Nikkilä 21 pistettä. Pyrinnöltä puuttui edelleen myös kuumepotilas Antero Lehto.

Katajasta Jared Newson päätyi 22:een ja Darren Fells 15 pisteeseen. Sami Lehtoranta palasi toipilaana Katajan kokoonpanoon, mutta Jason Conley ei ollut vieläkään mukana.

KTP yhä lyömätön kotonaan

Sarjaa johtava KTP-Basket ei ole hävinnyt Kotkassa tällä kaudella kertaakaan. Kolmastoista kotivoitto tuli Namika Lahdesta 96-83 (48-43) -lukemin.

Lahtelaiset pohjustivat yllätystä vielä päätösjakson alussa 72-72 -tilanteessa, mutta kuusi minuuttia myöhemmin KTP johti jo ratkaisevasti 16 pisteellä

Jerald Fields oli kotkalaisten tehomies 29 pisteellä. Sefton Barrett pussitti 17 pinnaa.

Namikasta Anthony Vereen teki 21 ja Ryan Ayers 17 pistettä.

Karhulle vihdoin voitto

Kauhajoen Karhu katkaisi kahdeksan pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa, kun se kukisti kotonaan Kouvot 93-88 (44-46). Voitto oli ensimmäinen äskettäin Karhun luotsiksi pestatulle Ari Tammivaaralle.

Karhu johti huipputasaista peliä viimeisen vartin, mutta Kouvot kipusi vielä 17 sekuntia ennen loppua 89-88 -lukemiin. Karhu sinetöi voittonsa sen jälkeen neljällä vapaaheittopisteellä.

Ensimmäisen kotipelinsä pelannut Walter Baxley kunnostautui Karhun tehomiehenä komealla 34 pisteen saaliilla. Jeremiah Wood keräsi 17 pistettä.

Kouvoistakin ylsi B.A. Walker korkeisiin pisteisiin, 33:een ja Josh Gonner 19:ään.

Tarmo ahdisteli rampaa Honkaa

Sarjassa viimeisenä oleva Porvoon Tarmo antoi hyvän vastuksen Espoossa Hongalle. Voitto jäi kuitenkin Hongalle 100-93 (54-52) -numeroin.

Tarmo sinnitteli voitonsyrjässä kolmannen jakson lopulla kolmen pisteen päässä, mutta valahti päätösjaksolla jo 20 pisteen päähän. Vieraiden loppukiri kavensi lopputuloksen seitsemään pisteeseen.

Hongan John Williamson rohmusi 30 pistettä ja 15 levypalloa. Corey Belser viimeisteli 25 pistettä. Jalkavaivaiset Jukka Matinen, Ville Mäkäläinen, Jamar Wilson sekä kuumeinen Joonas Suotamo puuttuivat espoolaisten kokoonpanosta.

- Lähtökohdat otteluun olivat kauheat, kun kavereita tippui koko ajan vahvuudesta. Lisäksi joukkueeni oli todella väsynyt otteluruuhkan jäljiltä. Näihin asetelmiin nähden voittoon pitää olla erityisen tyytyväinen, kertoi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Jonathan Heard teki Tarmolle 24 ja Esa Mäki-Tulokas 17 pistettä. 

Vilpas kaatoi nyt ToPon

Salon Vilpas tekee vahvaa nousua sarjan peräpäästä. Salolaiset ottivat neljännen peräkkäisen voittonsa, kun kotipeli Torpan Poikia vastaan päättyi 99-85 (40-33) -voittoon.

ToPo pinnisteli Vilppaan tahdissa lähes pelin puoliväliin ja pääsi vielä kolmannen jakson lopullakin kuuden pisteen päähän. Päätösjakson alussa kotijohto kasvoi 16 pisteeseen, johon ToPo ei pystynyt enää vastaamaan.

Vilpas hallitsi levypalloja, jotka se vei 46-28.

Vilppaan sankariksi nousi 34 pistettä heittänyt Nick Okorie. Nicchaeus Doaks säesti 27 pisteellä.

ToPosta Frank Richards teki 25 ja LaVell Blanchard 20 pistettä.

Korihait voitokas vieraissakin

Uudenkaupungin Korihait on pelannut mahtavan kauden kotihallissaan, mutta esiintynyt vaisummin vieraissa. Nyt Korihait onnistui matkapelissäkin, kun se haki Lappeenrannan NMKY:stä 80-71 (40-35) -voiton.

Tappio oli LrNMKY:lle jo viides peräkkäinen.

Kotijoukkue johti vielä kolmannen jakson lopulla, mutta Korihait hallitsi viimeistä jaksoa ja kasvatti johtonsa pian toiselle kymmenelle.

Lawrence Wright heitti Korihaille 27 pistettä ja Mikko Jalonen 14.

James Lewis oli isäntien tehokkain 25 pisteellä ja 19 levypallolla. Anton Kankaanpää teki 14 pistettä. LrNMKY:ltä puuttui Malik Moore.

(STT) 

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia