Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

5.12.2021 23:54 Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan voittoja Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Japanissa pelattiin myös maajoukkuetauon aikana ja Murphyn veljekset olivat tositoimissa kahdesti, kun Fukushima Firebonds kohtasi tupla-ottelussa kotikentällään Sendai 89ersin. Tuloksena oli Firebondsille kaksi komeaa voittoa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi voittaen 88-76 (39-40). Firebonds ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä voittamalla sen peräti 29-7. Murphyt tekivät tasaista työtä, kun Erik heitti 13 pistettä ja Alex sai kasaan pisteen vähemmän. Levypalloissa nuorempi veljeksistä oli kuitenkin niskan päällä kahmien niitä käsiinsä kahdeksan, kun taas Erikille jäi näppeihin kuusi irtopalloa. Molemmat antoivat kaksi korisyöttöä ja lisäksi Erik torjui kertaalleen ja Alex riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa Firebonds iski 89ersille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä 32-13 ja karkasi lopulta 80-65 (43-35)-voittoon. Erik jatkoi vahvaa suorittamista merkkauttamalla 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Hän myös torjui yhden vastustajan heiton. Alex sai reilussa 10 minuutissa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Tämän viikon Firebonds aloitti selvällä 101-70 (47-42)-voitolla Ehime Orange Vikingsista. Tällä kertaa Alex heilutti tahtipuikkoa 19 pisteen, kuuden levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Erik seurasi vanavedessä 15 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Firebonds korjasi pistepotin myös joukkueiden toisesta kohtaamisesta 93-83 (41-40)-voitolla. Alex oli lähellä tupla-tuplaa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden riiston saldolla. Erikille kertyi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja riisto. Voittojen myötä Firebonds paranteli asemiaan ollen nyt kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alanen oli käsi kuumana Itävallassa johdattaessaan St. Pöltenin viidenteen peräkkäiseen voittoon, kun Flyers Wels kaatui 79-70 (44-34). Alanen heilutti sukkaa 20 pisteen edestä ja täydensi tehoiltaansa kuudella levypallolla. St. Pölten nousi sarjassa toiseksi.

- Hyvä voitto. Alussa peli vähän takkuili, mutta sitten rupesimme nostamaan tasoa hyökkäys- ja puolustuspäässä. Itse sain pelin kulkemaan ensimmäisellä puoliskolla. Ajoin korille ja sitä kautta sain helppoja koreja ja pääsin vapariviivalle. Toisella puoliskolla Flyers rupesi puolustamaan koko kentällä ja se tuotti meille vähän vaikeuksia. Toisella neljänneksellä hankkimamme 10 pisteen ero riitti meille ja pystyimme pitämään eron pelin loppuun saakka, Alanen kommentoi hienoa voittoa.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi juhlimaan makoisaa voittoa Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Manresa kukisti kotonaan Sasu Salinin Teneriffan jatkoajan jälkeen 95-93 (81-81, 35-29). Valtonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä, mutta Salin auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni oli liekeissä Den Bosch Heroesin jatkaessa tappioitta Hollannissa kaadettuaan Apollo Amsterdamin 90-63 (49-21). Maxhuni upotti kovalla prosentilla 21 pistettä, ruokki joukkuekavereitaan kolmasti sekä sai merkinnät levypallo- ja riistotilastoihin.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin 21 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Grindavik oli kotikentällään vahvempi numeroin 92-88 (41-47). Hopkins keräsi tilastorivilleen myös neljä syöttöä ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc oli joukkueensa tehomies 16 pisteen, viiden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta Les Sables taipui kotonaan Rueilille 65-74.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot kellisti kotonaan MKS Dabrowa Gorniczan 86-70 (46-38). Lindbomille kirjattiin kolmessa minuutissa kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Oldenburgin 78-76 (37-35).
Ottelutilastot

ProA:ssa Danny Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Eisbären Bremerhavenin vieraana 81-100 (49-49). Aatu Kivimäki tilastoi tasaisesti kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä. Tappiosta huolimatta Tigers on kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia tuuraavan Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti 98-90 (42-41)-voiton sarjakärki Grazista. Swans on viidentenä.
Ottelutilastot

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Näytä lisää vastaavia