HBA:n poikien tuore päävalmentaja Anton Mirolybov lähtee innolla kehittämään suomalaisia korislupauksia

9.10.2024 12:21 Anton Mirolybov aloitti syyskuussa Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten yhdessä pyörittämässä Helsinki Basketball Academy -ohjelmassa poikien päävalmentajana. Hän jatkaa Hanno Möttölän menestyksekästä työtä yhdessä Koripalloliiton nuorten päävalmentaja Antti Koskelaisen kanssa.

Helsinki Basketball Academy (HBA) on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa 13–19-vuotiaille potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

Yli kaksikymmentävuotisen uran valmentajana tehnyt Mirolybov on valmentanut Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa eri sarjatasoilla sekä pää- että apuvalmentajan rooleissa. Itävallassa Swans Gmundenin peräsimessä hän voitti kaksi Itävallan mestaruutta ja pokkasi yhtä monta kertaa Itävallan Vuoden valmentaja -palkinnon. Hän toimi Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2011–2013 ja 20-vuotiaiden miesten päävalmentajana vuoden 2016 EM-kotikisoissa. 

Mirolybov on innoissaan uudesta roolistaan HBA:ssa ja kuvailee sitä merkittäväksi tilaisuudeksi kehittää suomalaisia koripallolupauksia.

– Tehtäväni on auttaa suomalaisia kotimaassa ja ulkomailla pelaavia pelaajia tulemaan paremmiksi. Päivittäisessä arjessa minut löytää HBA:n harjoituksista, mutta rooliin tulee kuulumaan myös muita suomalaiseen korisperheeseen ja maajoukkuekoripalloon liittyviä tehtäviä.

Mirolybov oli mukana HBA:n toiminnan käynnistämisessä vuosina 2011–2013. Mikä on nyt toisin?

– Toiminta on ottanut isoja askeleita. Alussa HBA ei ollut ollut joukkue, vaan kourallinen pelaajia, joita autettiin uralla eteenpäin. Puitteet ovat muuttuneet täysin, ne ovat nykyään huikeat kaikilla standardeilla mitattuna. Perusidea on kuitenkin sama – päivittäin autamme pelaajia olemaan parempia.

– Koen onnistumista aina, kun näen, että pelaaja menee eteenpäin tai saavuttaa virstanpylvään, tai kun suomikoriksella menee hyvin – niin kuin nyt on mennyt. On mahtavaa päästä työskentelemään motivoituneiden ja sitoutuneiden pelaajien kanssa harjoituksissa.

Mirolybov toimii uuden nimityksen myötä myös Rising Stars -joukkueen ja miesten universiadijoukkueen päävalmentajana.

Miesten I divisioona A -kausi käynnistyy torstaina 10.10. Jyväskylässä, jossa paikallisottelussa kohtaavat Jyväskylä Basketball Academy ja Äänekosken Huima. Perjantaina ohjelmassa on neljän ottelun ilta.

 
28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Miesten Divari-A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona

Kuluvan kauden miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 7.3. kolmen ottelun voimin. Puolivälierissä Ura Basket kohtaa Jyväskylä Basketball Academyn, Lahti Basketball saa vastaansa Kristikan Turusta ja Torpan Pojat saa vastaansa Tampereen Pyrinnön. Torstaina 8.3. runkosarjan voittoa juhlinut HBA-Märsky pelaa avausottelunsa Kouvolan Korikouvoja vastaan.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

17.5.2017 21:01 Koripalloliitto tiedottaa

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

Näytä lisää vastaavia