WB/Capitals ja Honka Akatemia välierävoittoihin A-tytöissä, HoNsU ja HNMKY B-pojissa

6.4.2013 Koripallon nuorten SM-välierät pyörähtivät käyntiin lauantaina päivällä ja niin A-tyttöjen kuin B-poikienkin välieräavauksissa nähtiin koti- ja vierasvoitot. WB/Capitals (A-tytöt) ja HNMKY (B-pojat) ylsivät voittoihin kotikentillään, kun taas Honka Akatemia (A-tytöt) ja HoNsU (B-pojat) hakivat vierasvoitot.

Jenni Rantasen Honka Akatemia haki A-tyttöjen välieräavauksessa vierasvoiton Orimattilasta.

Lauri Markkanen kauhoi 18 levypalloa, kun HoNsU yllätti ToPon B-poikien 1. SM-välierässä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tuomas Venhola.

A-tyttöjen välierien avausottelussa Orimattilassa OrJy ja Honka Akatemia mittelivät välierävoitosta tasaisesti kymmenen minuutin ajan.

Toisella jaksolla Hongan puolustus loksahti uomiinsa, ja espoolaiset karkasivat 18 pisteen taukojohtoon sallimalla OrJylle vain kaksi pistettä. Honka pysytteli noin kymmenen pisteen johdossa koko toisen puoliajan ja haki 42–56 (16–34)-avausvoiton.

– Pelasimme hyvällä energialla ja saimme puolustuksellamme vastustajan mukavuusalueeltaan pois. Huomenna vastassa on todennäköisesti sisuuntunut Jymy, joten edessä ei taatusti ole helppo peli, Honka Akatemian A-tyttöjen päävalmentaja Aapo Heinonen mietti.

Hongasta Jenni Rantanen (13/2), Taru Pekkala (10/11) ja Emilia Helle (12/1) olivat terävimmät. OrJystä Salla Pelkonen (14/5) nousi korkeimmille pisteille.

Samaan aikaan Helsingissä WB/Capitals riisui Espoo Basket Teamin aseista 79–45 (44–28)-voitollaan. WB/Capitals vei toisen jakson 31–18 ja löi lyötyä kolmannella jaksolla, joka päättyi helsinkiläisten hyväksi 19-1.

Audrey Mulumba (18/8), Janniina Salminen (12/3) ja Ninni Salmi (10/7/6 syöttöä) keräsivät WB/Capitalsin parhaat tyylipisteet. EBT:n pisteykkönen oli Riina Salo (13/1).

Toiset välieräottelut pelataan sunnuntaina Espoossa Honka Akatemian ja EBT:n kotikentillä.

HoNsUn paikkapuolustus pysäytti ToPon B-pojissa

B-poikien SM-välierien ensimmäisessä ottelussa Helsingissä nähtiin hienoinen yllätys, kun jyväskyläläinen HoNsU haki ToPosta 63–75 (36–35)-vierasvoiton.

ToPo johti ottelua vielä lukemissa 55–42 kolmannen jakson puolivälin jälkeen, kunnes HoNsU siirtyi 2-3-paikkapuolustukseen, joka hyydytti helsinkiläiset tyystin. Semi Laine ja Eero Abbey palauttivat perättäisillä kolmosillaan vieraat peliin, ja neljännen jakson alku meni HoNsUlle 11-0.

– Paikkapuolustuksella peli lähti kääntymään. Oli helppoa pelata, kun vastustaja ei saanut kaukoheittojaan sisään, HoNsUn B-poikien päävalmentaja Juha-Matti Lehtonen kuittasi.

HoNsUn parhaat olivat Semi Laine (22/3/3 syöttöä), Eero Abbey (19/9) ja Lauri Markkanen (12/18), ToPosta Joel Jokinen (15/5) upotti korkeimmat pisteet.

Toisessa Helsingissä pelatussa ottelussa runkosarjavoittaja HNMKY oli murskaava Tapiolan Honkaa vastaan. Jo tauolla 15 pisteellä johtanut HNMKY salli Hongalle toisella puoliajalla vaivaiset yhdeksän pistettä ja porhalsi 83–34 (40–25)-voittoon.

Edon Maxhuni (22/5), Lassi Nikkarinen (17/3/5 syöttöä/8 riistoa) ja Matias Suvanto (12/8) johtivat helsinkiläisnäytöstä. Hongasta Lasse Gummerus (10/6) pääsi yksin kaksinumeroisille pisteille.

Välierät jatkuvat sunnuntaina Jyväskylässä ja Espoossa.

Lisätietoja: A-tyttöjen SM-sarja

Lisätietoja: B-poikien SM-sarja

Asiat

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

13.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Hieno Pirkka Street Basket -tapahtuma Helsingissä

Vuoden hauskinta koulupäivää päästiin tänään viettämään Helsingin Munkkiniemessä.

13.5.2024 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Granada säilytti sarjapaikkansa – Paris Basketball teki historiaa

Euroopan kentillä saatiin viimeisetkin runkosarjat päätökseen, kun Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa paketoitiin runkosarjat. Suomalaisittain kuului niin hyviä kuin huonoja uutisia.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.